Rekordnih več kot 400 prostovoljcev čistilo občino Brežice

17. 4. 2018
Deli
Dno reke Krke so čisitli člani potapljaškega društva Vidra iz Krškega  (foto: Komunala Brežice)
Komunala Brežice

V slogi je moč, so star slovenski pregovor potrdili vsi sodelujoči na čistilni akciji, ki jo je organizirala Komunala Brežice.

Letošnja čistilna akcija je bila medgeneracijsko obarvana
Pripadniki enot Vojašnice Jerneja Molana so izvedli čistilno akcijo letališča Cerklje ob Krki in okolice ter odstranili okoli 2 toni različnih odpadkov

Mlajši in starejši, številne krajevne skupnosti in predstavniki različnih društev so z roko v roki čistili občino Brežice in skupaj nabrali kar 7 ton odpadkov. »Izjemno zadovoljni smo z letošnjo udeležbo, ki je bila tudi medgeneracijsko obarvana. Poleg naših zaposlenih in njihovih družinskih članov, otrok, društva Šola zdravja Brežice in slovenske vojske, številnih krajevnih skupnosti in različnih društev, se je naši akciji že četrto leto pridružilo tudi potapljaško društvo Vidra iz Krškega, ki vsako leto očisti dno reke Krke. Veseli smo, da nam je bilo naklonjeno tudi vreme, ki je prispevalo svoj delež k rekordni udeležbi. Pri čiščenju je namreč sodelovalo več kot 400 ljudi,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice, kjer že od ustanovitve pred šestimi leti sledijo inovativnemu in družbeno-odgovornemu konceptu delovanja.

»Ko stopimo skupaj, smo močnejši in lepše kot bomo skrbeli za okolje, bolj bodo v njem lahko uživali tudi naši zanamci,« je še dodal Zupančič. V Komunali Brežice skrbijo za ekološko ozaveščanje tako svojih uporabnikov kot tudi zaposlenih in s številnimi projekti pomembno prispevajo k ohranitvi narave in njenih virov, hkrati pa krepijo vezi med podjetjem in okoljem. Eden takšnih projektov je tudi akcija »Očistimo Občino Brežice«, ki so jo letos organizirali že četrtič zapored.

Javno podjetje Komunala Brežice je bilo letos vnovič izbrano med tri najboljše zaposlovalce v kategoriji srednje velikih podjetjih v Sloveniji, na lanskem izboru Zlata nit pa je v isti kategoriji prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca. Letos je prejelo tudi posebno priznanje za starejšim prijazno podjetje. Za svoje družbeno odgovorne aktivnosti je prejelo nagrado Horus 2017 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost, za celostno upravljanje s človeškimi viri pa HRM projekt 2017. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ