Roast - prekleto smešen Stand-up!

10. 1. 2015

Pripravite se na enkraten noro zabaven večer poln pikrih šal največjih zvezd slovenske medijske in stand-up scene.

Kaj je roast? Lahko je pečenje. Lahko praženje. Lahko je cmarjenje nad ognjem. Bistveno: je vroče, peče in diši po zlodeju - zato ni naključje, da se tako imenuje tudi najbolj peklenski format komedije, pri katerem se za govornico izmenjujejo nastopajoči, ki na piker, zbadajoč in duhovit način komentirajo drug drugega.

Vsak roast ima 'roastmasterja', povezovalca tega festivala duhovitih žalitev, in zvezdo večera "roasteeja", v čigar čast se je družba zbrala in na katerega leti največ bodic. A na koncu dobi zvezda priložnost vrniti vsem "roasterjem" milo za drago.

Nekaj najodmevnejših ameriških comedy roastov zadnjih boste našli tudi Youtube.

Vid Valič, Perica Jerković, Tin Vodopivec in prijatelji

... bodo (ŽE spet) orali ledino s prvim udarnim roastom pri nas

Perica Jerković in Tin Vodopivec sta več let razmišljala o roastu, saj pravega, velikega roasta Slovenija še ni doživela. Največja težava je bilo najti primernega roasteeja, saj večina naših zvezd nad tem, da bi se pustile žaliti, ni ravno navdušena.

Prvi, ki se je opogumil, je bil Vid Valič, ki je idealna izbira, saj je eden izmed pionirjev domače stand-up scene, z delom na TV pa je dosegel izjemno popularnost. Vid ima bogat življenjepis, ki je prav tako ključnega pomena za zvezdo roasta.

Ob povabilu je le skromno pripomnil, da upa, da je na medijskem področju storil dovolj, da bodo strupene puščice letele tudi v smeri kariere in ne le v smeri nosu. "Brez skrbi Vid, naredil si veliko, a nos je le prevelik, da bi ga obšli," obljubljajo Perica, Tin in še ducat izvrstnih mojstrov humorja, ki bodo Vida vrgli na žar in ga dobro popekli 17. marca ob 20.00 v centru kulture Španski borci v Ljubljani.

Imena roastmasterja in drugih sodelujočih bomo razkrivali postopno, vas pa že zdaj opozarjamo, da gre za enkraten dogodek, brez ponovitve, za katerega je na voljo le 350 vstopnic. Dogodek bo posnet.

Priporočamo