Rockovska ekstaza preplavila Kurzschluss

Rockovska ekstaza preplavila Kurzschluss (foto: Kurzschluss Press) Kurzschluss Press
1. 6. 2018

Kurzschluss je na zadnji majski večer zagrela slovenska rock skupina BO!, ki je s svojim energičnim rockom v domačem jeziku poskrbela za uverturo v rockovsko evforijo. Odgovorni za njo so britanski velikani Editors, ki so v uro in pol dolgem koncertu obiskovalcem pokazali, da so rojeni za oder. V živo še boljši kot na plošči je pevec Tom Smith s svojim baritonom in izraznim nastopom v skladbah, kot so Munich, Blood, Hallelujah in Papillon, naježil kožo in poskrbel, da večera ne bo pozabil nihče.

Bend, ki je zvest le evoluciji, ni razočaral, nasprotno. Frontmen Tom, ki je svoj glas v uro in pol trajajočem koncertu do potankosti nadziral, je skozi stopnjevanje v glasu in gibih obiskovalce zapeljal do ekstaze. Izbor in sosledje skladb sta kazala, da so Editorsi izkušeni glasbeniki, ki dobro vedo, kako zasnovati dramaturški lok v svojih nastopih.

Začeli so s skladbami Cold, Hallelujah (So Low) in Smokers, stopnjevali z Blood, Darkness at the door in težko pričakovanim Munich. Prestopili v bolj melanholični rock in zaključili, vsaj navidezno, s komadom Ocean of night. Po bučnem aplavzu in vzklikanju so se vrnili za svoje inštrumente in večer okronali še s štirimi skladbami – Sugar, The Racing Rats, Papillon in Magazine. Kljub temu, da besedila skladb iz novega albuma Violence, ki so mu namenili skoraj polovico set liste, odražajo težke teme in problematike današnjega sveta, je bila dvorana, nasprotno, polna upanja, zazrta v urednike večera.

BO! presenetili z energičnim rockom in ogreli Kurzschluss

Vokalist Boštjan Meh, kitarist Robi Kugler, bobnar Grega Hrovat in basist Jurij Žohar so BO!, ki so svoj Kurzschluss krst doživeli pred Editorsi. Obiskovalce so ogrevali s singli z nove plošče KingKong, kot sta Maska in Drugi krog, del seta pa namenili starejšim komadom - 1000e luči, Kinoteka in Visoko. Njihov set je spremljal energični zvok, ki je dvorano premamil k plesu in prepričal marsikaterega obiskovalca, ki jih je slišal prvič. Vzhajajoči rockerji v prihodnosti načrtujejo številne nastope po Sloveniji, med drugim si jih lahko ogledate 9. junija na dobrodelnem koncertu Zveze prijateljev mladine Moste Polje na Kongresnem trgu.

Značke: Kurzschluss