Dogodki Promocijsko sporočilo

Rok Terkaj, Nipke in Ribič Pepe rajali z več kot 3500 otroki na velikem odprtju prenovljenega Minicityja Ljubljana

5. 10. 2018
Deli

Največje otroško mesto v Sloveniji Minicity Ljubljana je na velikem otvoritvenem dogodku povečanih prostorov z bogatim in brezplačnim programom, ki je potekal ves dan, predstavilo številne novosti.

Popoldanski vrhunec, brezplačni koncert za otroke pod pokroviteljstvom BTC Cityja, kjer so več kot 3500 zbranih zabavali Ribič Pepe iz RTV Slovenija, Rok Terkaj in Nipke, je bil po obisku v enem dnevu rekorden. Bogat program je popestrila tudi otroška modna revija nove blagovne znamke otroških oblačil v Sloveniji – Coccodrillo, ki je pritegnila številne poglede zaradi svežega modnega designa po cenovno zelo dostopnih cenah. Minicity Ljubljana je tako na željo staršev, dopolnil svojo ponudbo tudi z didaktičnimi igračami in oblačili, ki so odslej del Minicityjeve nove trgovine Toys4u – Didaktične igrače. Prenovljeni Minicity so popestrili tudi z igralno enoto RTV Slovenija, kjer so predstavili novo sezono oddaj otroškega in mladinskega programa nacionalne televizije.

Minicity Ljubljana je od včeraj bogatejši tudi za sedem novih igralnih enot, med katerimi so, skupaj s sodelujočimi podjetji projekta Zavarovalnico Generali, AMZS, Javno agencijo RS za varnost prometa in podjetjem Toys4u – Didaktične igrače ter predsednikom uprave družbe BTC Jožetom Mermalom in specialnim pedagogom Markom Juhantom, na otvoritvenem dogodku predstavili interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu. Na otvoritvi igrala za preventivo in urjenje otrok v prometu, so delovanje igrala otroci tudi praktično demonstrirali, kasneje pa ga je preizkusilo še več kot 600 otrok iz vrtcev in šol ter več kot 200 otrok iz socialno ogroženih družin, ki jim je Minicity včeraj brezplačno odprl svoja vrata. »Ponovno hvala Minicityju Ljubljana za dobrodelnost in sočutnost ter skrb, da se z vami zabavajo in učijo tudi otroci, ki si sicer tega ne bi mogli privoščiti«, je včeraj povedala Anita Ogulin predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.

Z otroki so na dan otvoritve rajali tudi številni starši, ki podpirajo varnost otrok v prometu, med njimi Jasna Kuljaj, Špela Močnik in Lea Sirk, skupaj s podporniki Minicityja in prometne varnosti Jerco Zajc Šušteršič, Nino Gajič, Danajo Oblak, Anjo Oman, Ano Klašnja in Nuško Drašček.

»Minicity ima krasno priložnost, da skozi igro otroke in nas odrasle osvešča o varnosti v prometu. Imamo letno karto in se radi oglasimo, ko je slabo vreme, pogosto obiščemo tudi številne dogodke, ki jih pripravljajo. Ko pri nas doma omenimo Minicity, je vedno veselje, in v resnici je to vse, kar mladi starši potrebujemo,« je povedala voditeljica Jasna Kuljaj, ki si je veliki brezplačni koncert največjega otroškega mesta v Sloveniji, ogledala s hčerko.

»Zelo nas veseli velik odziv otrok in staršev, saj je didaktične in hkrati zabavne vsebine v našem Minicityju spoznavalo že več kot 300 tisoč otrok in njihovih staršev, ob danes predstavljenih povečanih prostorih pa bodo te številke zagotovo še višje. Z novimi vsebinami se bodo otroci skozi igro naučili še več koristnih znanj in spretnosti, predvsem pa razvijali svoje kompetence in medčloveške odnose ter spoštovanje,« je napovedala direktorica razvoja poslovanja in solastnica Minicityja, Jasna Žaler Culiberg.

Z več kot 1500 m2 površine je Minicity Ljubljana odslej največji otroški didaktično-izkustveni center v Sloveniji, otroci do 12. leta in njihovi starši pa so s tem dobili največje mesto za igro in učenje otrok pri nas. »Širitev Minicityja, v katero smo vložili skoraj 200 tisoč evrov, je omogočila še bolj bogate vsebine, kjer se otroci z igro in uporabo realnih rekvizitov ter pod vodstvom usposobljenih animatorjev učijo različnih poklicev in pridobivajo druga uporabna znanja,« je na otvoritvi povečanega Minicityja Ljubljana povedal direktor Miha Culiberg, ki je prepričan, da bodo novosti še dodatno oživele tudi samo Dvorano A in družinam ponudile kakovostno preživljanje prostega časa.

Minicity Ljubljana v podobi majhnega mesta na več kot 1500 m2 površine vsako leto obišče več kot 65.000 obiskovalcev, med njim tudi organizirane skupine več kot 120 šol in vrtcev iz vse Slovenije, saj ponuja edinstveno priložnost praktičnega spoznavanja različnih poklicev in pridobivanja vsakodnevnih znanj s pomočjo realnih rekvizitov v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov in podjetij. Večkrat letno Minicity Ljubljana svoja vrata brezplačno odpre za otroke iz socialno ogroženih družin, z ekipo 50 večjezičnih animatorjev s pedagoškimi znanji zadovoljuje tudi tuje obiskovalce  z otroki, v svojih vrstah pa nudijo tudi znanja za otroke s posebnimi potrebami in varstvo otrok. Redno gostijo predavatelje s področja vzgoje in didaktike ter nudijo informacijski splet za vzgojitelje, učitelje in nosečnice. Slednje so gostje že tradicionalnih dogodkov Okrogli trebuščki.  Za podjetja Minicity predstavlja edinstven in nov medijski format za interaktivno predstavitev svojih storitev in produktov ciljni skupini družin. V snovanje njihovih programov, ki jih predajajo otrokom skozi interaktivne in poučne igre, so aktivno vpleteni pedagogi in psihologi, v Minicity družino pa spada že več kot 50 zasebnih in javnih podjetij, ki soustvarjajo njegovo vsebino. Otroci lahko v Minicityju Ljubljana obiščejo 47 različnih igralnih enot, pomanjšanih poslovalnic iz različnih panog in spoznajo več kot 50 različnih poklicev.