Romantični komediji Gajin svet prva zlata rola

Romantični komediji Gajin svet prva zlata rola (foto: Kolosej) Kolosej
22. 10. 2018

Danes dopoldne je v ljubljanskem Koloseju ekipa filma Gajin svet  za preseženih 25.000 gledalcev prejela prvo zlato rolo. Romantično komedijo z elementi kriminalke si je do sedaj ogledalo 29.083 gledalk in gledalcev. Film je na rednem sporedu slovenskih kinematografov od 27. septembra.

Filmsko nagrado, ki jo najbolj gledanim slovenskim filmom podeljujejo od leta 2001, je režiser filma Peter Bratuša prejel od direktorice filmskega programa in marketinga v Koloseju Ursule Spruk ter predstavnika Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev režiserja Luke Marčetiča, torej obeh organizacij, ki nagrado podeljujeta.

»Zlata rola je za nas veliko priznanje, sploh ker gre v resnici za nagrado občinstva, ki mu je film v prvi vrsti namenjen. 25.000 gledalcev v dobrih dveh tednih, je najlepša potrditev, kar si jo lahko zaželimo.  Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem, ki so si Gajin svet že ogledali in o njem razširili dober glas. Iskrena hvala pa tudi tistim, ki so sodelovali pri nastajanju filma – filmskim ustvarjalcem in igralcem pa tudi staršem mlajšega dela ekipe. Za uspeh filma in nagrado je zaslužen prav vsak izmed njih. Zagotovo je to lepa popotnica za naprej, verjamem, da bo Gajin svet v kino privabil še veliko ljudi,« je ob podelitvi povedal režiser Peter Bratuša.

»V Koloseju smo veseli vsakega filma, ki je rezultat slovenske filmske ustvarjalnosti. V zadnjih letih smo priča pravemu razcvetu mladinskih filmov, za katere vemo, da so zahteven žanr, saj so mladi in otroci tudi zelo kritično občinstvo. Zlata rola, ki smo jo romantični komediji Gajin svet podelili danes, je dokaz, da smo Slovenci dobili še en kvaliteten mladinski film oziroma romantično komedijo, ki bo, o tem sem prepričana, v naslednjih tednih navdušila še mnogo gledalcev, « je ob predaji nagrade povedala Sprukova

Podelitve zlate role so se poleg režiserja, soscenaristke Špele Levičnik Oblak  in producenta Tilna Ravnikarja, udeležili mladi igralci  Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Gitica Jakopin in Žak Župan Galunič. Za navijaško  vzdušje pa so v Koloseju poskrbeli ljubljanski osnovnošolci, ki so si Gajin svet pred podelitvijo tudi ogledali.