Rotaract Club Maribor vabi na dobrodelni Festival palačink!

30. 5. 2016

Humanitarno društvo Rotaract Club Maribor, sestavljeno iz 23 mladih, starih med 18 in 30 let, po uspešni izvedbi v letu 2015, ponovno organizira dobrodelni Festival palačink.

Člani Rotaract kluba Maribor so v letu 2015 s peko palačink pogostili več kot 700 ljudi in zbrali 1.200 evrov prostovoljnih prispevkov za štipendiste Fundacije Leona Štuklja. Letos so se odločili, da bodo ob zbiranju prostovoljnih prispevkov za Fundacijo Leona Štuklja, ki podeljuje štipendije nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin, zbirali sredstva še za Fundacijo Mima, katere soustanovitelji so člani kluba in katera bo namenjala sredstva za nadarjene mlade športnike iz socialno ogroženih družin.

Festival palačink je dogodek skozi katerega se predstavijo lokalni ponudniki sadnih sokov in hrane v obliki nadevov za palačinke obenem pa obiskovalci spoznajo delovanje Rotaract kluba Maribor, ki že 15 let skozi humanitarne projekte pomaga v lokalnem okolju.

Dogodek je v celoti dobrodelne narave saj vsak obiskovalec v zameno za prostovoljni prispevek prejme palačinko in nadev po lastni izbiri.

Za vse obiskovalce je na voljo:

  • Degustacija jabolčnih sokov Eneco.
  • Degustacija domačih marmelad Vinogradništva Mulec.
  • Degustacija dobrot iz izletniške kmetije Pri Baronu.
  • Degustacija več kot 20 različnih nadevov za palačinke.
  • Predstavitev projekta KULeBike in testna vožnja z električnim kolesom.
  • Predstavitev Fundacije Leona Štuklja in Fundacije MIMA.
  • Predstavitev delovanja Rotaract Cluba Maribor.

Vabljeni ste, da se posladkate z več kot 20 različnimi nadevi za palačinke, v soboto, 4. junija, med 10. in 16. uro, na Trgu Svobode v Mariboru.

Priporočamo