RTV Slovenija vabi k sodelovanju na izboru  za Pesem Evrovizije 2020

RTV Slovenija vabi k sodelovanju na izboru  za Pesem Evrovizije 2020 (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 8. 2019

Razvedrilni program TV Slovenija je objavil vabilo za sodelovanje na izboru predstavnika RTV Slovenija za 65. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2020, Emi 2020. Novost so prijave v dveh kategorijah: za novince in uveljavljene izvajalce. Vabilo je odprto za prijave do vključno 19. septembra za novince in 18. novembra za uveljavljene izvajalce.

Ema 2020 bo potekala v dveh dejanjih. Jeseni bo na spletni strani rtvslo.si in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, potekal izbor Ema freš. V to kategorijo skladbe se lahko prijavijo izvajalci, ki na dan 1. februarja 2020 še ne bodo dopolnili 26 let in ki bodo do tega dne komercialno izdali največ tri avtorske skladbe.

Strokovna komisija bo izmed prispelih prijav izbrala najboljše, najbolj izvirne, najbolj sveže skladbe in te se bodo uvrstile na tekmovanje, ki bo jeseni potekalo na njihovi spletni strani. Dnevno bodo na spletni strani RTV Slovenija in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, objavljali skladbe/posnetke in odprli spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu pa se bodo najboljši uvrstili na izbor Ema 2020.

Hkrati je objavljeno vabilo za uveljavljene izvajalce. Odzovejo se mu lahko vsi, ki bodo do 1. februarja 2020 komercialno izdali več kot tri avtorske skladbe. Med prijavljenimi bo izbirala izključno strokovna komisija.

Zainteresirani se lahko prijavijo prek spletnega obrazca na povezavi Rtvslo.si/ema2020, kjer je objavljena vsa dokumentacija in povezave do nje. RTV Slovenija bo seznam izbranih skladb in izvajalcev objavila najpozneje 20. decembra na spletni RTVSLO.