S čim bo tokrat presenetil legendarni roker Alice Cooper

S čim bo tokrat presenetil legendarni roker Alice Cooper (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2016

Legendarni roker, ki je svojo podobo in ustvarjalnost snoval pod vplivom groz­ljivk, varietejev in glamuroznega roka, je z dodatki nepričakovanega, strašljivega, tudi brutalnega, razvil povsem svoj rokovski konstrukt – šok rok. Kajti če Alice Cooper kaj zna, vsekakor zna šokirati.

Danes, ko je Alice Cooper vendarle že 68-letni gospod s petimi ustvarjalnimi dekadami pod pasom, sredi Tivolija resda ni pričakovati obrednih žrtvovanj, bo pa zato njegova poznana teatralnost suvala v raznolike smeri, da bomo lahko edinstveno doživeli njegove premnoge glasbene stvaritve.

Ste vedeli, da je Alice Cooper aktiven že od leta 1963? Tega leta je Tito dobil status dosmrtnega predsednika Jugoslavije, na drugi strani Atlantika pa je Martin Luther King ml. med pohodom po Washingtonu imel svoj znameniti govor I have a dream. Ja, takrat je Alice Cooper začel svojo glasbeno pot. Zato ne preseneti, da je bil med njegovimi koncertnimi obiskovalci tudi Salvador Dali, eden njegovih zvestih oboževalcev, ki je Cooperjev koncert leta 1973 označil za surrealističnega in potem v poklon ustvaril hologram First Cylindric Chromo-Hologram Portrait of Alice Cooper's Brain.

Se vidimo 12. junija na spektak­lu Alicea Cooperja v Tivoliju!