S Čistim veseljem na pomoč otrokom v stiski

S Čistim veseljem na pomoč otrokom v stiski (foto: profimedia) profimedia
12. 3. 2015

Otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami so pogosto izpuščeni iz organiziranih prostočasnih aktivnosti. Z akcijo Čisto veselje jim lahko skupaj omogočimo nepozabno letovanje.

Akcija Čisto veselje združuje humanitarno in ekološko noto.

Poleg osveščanja o pomenu ločenega zbiranja odpadkov opozarja tudi na težave otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz družin v stiski. Prav ti namreč v sklopu organiziranih prostočasnih dejavnosti potrebujejo dodatnega spremljevalca, katerega stroške običajno krijejo starši sami. Za družine v stiski to predstavlja nepremostljivo oviro, zato so ti otroci mnogokrat prikrajšani za preživljanje prostega časa z vrstniki.

K akciji, ki jo v sodelovanju organizirata podjetje Gorenje Surovina d.o.o. in projekt Botrstvo v Sloveniji, lahko pristopi vsakdo.

Med 16. in 21. marcem bo na več kot 30 zbirnih mestih po vsej Sloveniji mogoče oddati odpadni material. Ta bo ovrednoten, sredstva pa namenjena v poseben sklad za plačljive obšolske dejavnosti otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz družin v stiski.

Vodja projekta Čisto veselje pri podjetju Gorenje Surovina Petra Žunkovič je podrobneje predstavila vrste odpadnih materialov, s katerimi lahko otrokom pomagate na počitnice: »Na lokacijah bomo sprejemali štiri vrste odpadnih surovin. Odpadni papir, kot so revije, navadni papir, kartonske škatle, odsluženi učbeniki, potem je tukaj vsa odpadna električna in elektronska oprema, torej vse, kar je priključeno na elektriko ali se napaja z baterijami, sprejemali bomo jekleni odpad, razna vrtna orodja, dele mehanizacije, okovja, ograje, in pa barvne kovine, kot so izdelki iz bakra, cinka, aluminija ...«

Vsakdo, ki bo omenjene surovine prinesel na odkupne enote bo prejel tudi nagradni kupon in se uvrstil v žrebanje za 50 gospodinjskih aparatov Gorenje.

Vse informacije o projektu in o odjemnih lokacijah Gorenja Surovine ter njihovih partnerjev so na voljo na spletni strani www.cistoveselje.si. Na YouTube kanalu Čisto veselje pa najdete tudi video navodila znanih oseb, ki so akcijo podprle, in med njimi seveda ne more manjkati niti Zlatko!