S Porcijunkulovega na Špancirfest

Dobra glasba, odlične jedi, prijetno dogajanje in raziskovanje (foto: LifeClass Terme Sveti Martin) LifeClass Terme Sveti Martin
7. 8. 2015 | Promocijsko sporočilo

Dobra glasba, odlične jedi, prijetno dogajanje in raziskovanje. Tako bi lahko opisali Porcijunkulovo, tradicionalni kulturno-turistični dogodek, ki se je pred kratkim odvil v Medžimurju.

Pester program predstavitve starih obrti, pokušanja vina, raziskovanja medžimurskih jedi in okolice, je obiskovalce popeljal v stik z lokalnim dogajanjem in kulturo. Prijetno druženje pa so začinili predvsem izbrani glasbeniki. Med glasbenimi ustvarjalci, ki jim vedno radi prisluhnemo, so bili odlični Željko Joksimović, legendarni Gibonni ter prvovrstni Vlatko Stefanovski Trio.

Porcijunkulovo je torej navdušilo, pestro medžimursko poletno dogajanje pa bomo zaključili konec avgusta, z enim največjih hrvaških festivalov, Špancirfestom. Na festivalu bo med 21. in 31. avgustom pestro z bendom Bajaga i Instruktori, nastopili bodo S.A.R.S, Parov Stelar, priljubljeni Nouvelle Vague, na odre pa bodo stopili tudi Maksim Mrvica, Josipa Lisac & Trio ter Vlatko Stefanovski in Miroslav Tadić.

Živahno avgustovsko dogajanje bo zajelo tudi Medžimurje, kjer je v hotelu LifeClass Hotel Sveti Martin še nekaj prostih sob. Resort je od varaždinskih ulic in glavnega dogajanja odmaknjen le slabe pol ure, poskrbljeno pa bo tudi za organiziran prevoz. Za piko na i se bodo obiskovalci hrvaškega cvetličnega vrta lahko od živahnega festivalskega vrveža odpočili v hramu življenja »The Tempel of Life«, prenovljenem bazenskem kompleksu z blagodejno termomineralno vodo. V objemu narave čakajo obiskovalce na krožnikih lokalne dobrote, življenje v resortu pa poteka po antropozofskem nauku Rudolfa Steinerja – življenjske filozofije celovite skrbi za zdrav način življenja.