S predstavo Tamala zbrali 5.000 EUR za projekt Botrstvo!

(od leve proti desni): Brigita Pirc, BNI nacionalna direktorica za Slovenijo (BNI Adria);  Zarja B. Mavec, podpredsednica BNI Karantanija;  Jernej Pirc, BNI nacionalni direktor za Slovenijo (BNI Adria); Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje; Tanja Petek, sekretarka ZPM Ljubljana Moste Polje in Gregor Usenik, predsednik BNI Karantanija, član igralskega ansambla Šentjakobskega gledališča in pobudnik dobrodelne akcije z donacijo v vrednosti 5.000,00 EUR, ki so jo podarili za projekt Botrstvo v Sloveniji. Foto: Milan Simčič (foto: Milan Simčič) Milan Simčič
30. 3. 2015

V petek, 27. marca, je v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani na pobudo skupine BNI Karantanija v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana Nike, potekala dobrodelna gledališka predstava Tamala, katere izkupiček je šel v dobrodelne namene za projekt Botrstvo v Sloveniji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

Predsednik BNI Karantanija in avtor ideje dobrodelnega projekta Gregor Usenik je izročil ček v vrednosti 5.000 EUR Aniti Ogulin, predsednici ZPM Ljubljana Moste Polje.

Zadnji petkov večer v marcu je bil dobrodelno obarvan. V Šentjakobskem gledališču v Ljubljani, v enem od najstarejših ljubiteljskih in repertoarnih gledališč v Sloveniji in v Evropi, so s prodajo vstopnic za gledališko predstavo, družinsko komedijo Tamala avtorice April de Angelis ter z donacijami, zbrali 5.000 EUR, ki so jih podarili za projekt Botrstvo v Sloveniji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. Pobudniki in organizatorji dobrodelnega projekta so bili: skupina BNI Karantanija, Rotary klub Ljubljana Nike ter Šentjakobsko gledališče, kjer so se znesku od prodanih vstopnic odpovedali.

BNI Karantanija je ena od skupin BNI Adria, ki je del BNI, največje organizacije za poslovno in podjetniško mreženje na svetu (BNI – Business Network International) in deluje po načelu »Kdor daje, pridobiva« (Givers Gain®).

Predsednik skupine BNI Karantanija, Gregor Usenik je podelil ček v vrednosti 5.000,00 EUR Aniti Ogulin, predsednici ZPM Ljubljana Moste Polje ter dodal, da v Sloveniji potrebujemo več takih pobud, s katerimi bi pomagali ljudem v stiski. "Predvsem pa se nam zdi pomembno, da rečemo velik DA dobrodelnosti, ko gre za naše otroke. Da s konkretnimi dejanji pomagamo na njihove obraze vrniti nasmehe. Naša dobrodelna pobuda je le ena od kapelj v morje, vendar brez kapelj ne bi bilo morja. Vsaka kaplja šteje. Zato je pomembno, da nadaljujemo z dobrimi deli," je zaključil predsednik BNI Karantanija Gregor Usenik, ki je tudi avtor ideje dobrodelnega projekta ter član igralskega ansambla Šentjakobskega gledališča že skoraj 30 let.

Anita Ogulin se je za donacijo iskreno zahvalila vsem prisotnim in donatorjem: "Šteje samo človek in to bodo dobili otroci", je zaključila zahvalo Anita Ogulin, ko je prevzela ček.