S smehom in z glasbo v novo sezono SiTi Teatra BTC

S smehom in z glasbo v novo sezono SiTi Teatra BTC (foto: SiTi Teater Press) SiTi Teater Press
8. 10. 2015

1. oktobra so se ponovno odprla vrata SiTi Teatra BTC, in sicer s premiero nove monokomedije Zgodovina selfi butla. Perica Jerković, ki je navdušil s celovečerno stand-up komedijo Rojen v Jugi, v novi predstavi zakoraka v čudovit, barvit, duhovit in tudi razburljiv svet zgodovine upodabljanja človeka.

Če vas zanima, kako smo postali nova človeška vrsta, imenovana Homo Selfiens, če občudujete Mono Lizo ali pa samo radi posnamete dober selfi, se pripravite na uro in pol vrhunskega humorja, podprtega z napredno BuTel tehnologijo, s pomočjo katere se v predstavo vključita tudi Klemen Slakonja in Tin Vodopivec.

Prihaja gledališka predstava Divjak

Konec novembra bo premiero doživela komedija Divjak, ki jo po predlogi norveške knjižne uspešnice Doppler avtorja Erlenda Loea režira stari znanec SiTi Teatra, mednarodno priznani makedonski režiser Aleksander Popovski (TAK SI). V vlogi človeka, ki se upre sodobnemu načinu življenja in prevladujočim vrednotam, tako da odide živet v gozd, se bo preizkusil Uroš Fürst, v vlogah palete likov, ki jim je celo v gozdu težko ubežati, pa se mu bosta pridružila Katarina Čas in Primož Pirnat.

Predstava, polna slanega humorja in grenkih resnic, nas bo skozi smeh prisilila k razmisleku o današnjem svetu in osvoboditvi iz globalnih spon, o katerih tako pogosto razpravljamo.

Novosti tudi na glasbenem področju

V letošnji sezoni se koncertnemu ciklu SiTi za dobro musko, ki ga bo 22. oktobra otvoril slavnostni koncert ob izidu nove plošče skupine Patetico, pridružuje še cikel šestih koncertov Big Banda RTV Slovenija BIG BAND@SiTi . Prvi, posvečen legendarni glasbeni skupini The Beatles z dirigentom Lojzetom Krajnčanom, se bo zgodil 6. novembra.

SiTi Teater za najmlajše

Sobotni dopoldnevi za najmlajše se na oder vračajo 10. oktobra s premierno uprizoritvijo Čuk na palici. Lutkovni kabaret s pesmimi ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric, Svetlane Makarovič, bo preko razvajenih, zaljubljenih in kratkovidnih živalskih likov predstavil zagate vsakdanjega življenja, ter kako jim biti kos. Na poti med novimi predstavami in starimi znankami se bosta v SiTi Teatru kot vsako leto oglasila Miklavž in Dedek Mraz. S poučnimi, navihanimi in interaktivnimi elementi bodo tudi letošnji sobotni dopoldnevi pri najmlajših razvijali domišljijo, predvsem pa predstavili svet zanimiv, zabaven in tako zelo blizu.

Ne bo manjkalo uspešnic preteklih sezon

Z novo sezono pa se vračajo tudi mesečna improvizacijska tekmovanja Maestro™ in seveda vse največje uspešnice preteklih sezon, od monokomedije Jamski človek v izvedbi Uroša Fürsta, ki gledalce navdušuje že dolgih 13 let, do novejših komedij TAK SI s Tadejem Tošem in Klemnom Slakonjo (Žlahtni komedijant 2014), Star fotr z Janezom Hočevarjem - Rifletom, Mulc z Bojanom Emeršičem in Mame z Vesno Pernarčič, Vesno Slapar, Barbaro Medvešček, Tijano Zinajić in Ano Urbanc (Žlahtna komedijantka 2015).

siti