Sacha Baron spet šokira! Primeren le za 18+!

13. 2. 2016

Sacha Baron Cohen je v teh dneh spet v svojem elementu.

Premiera njegove akcijske komedije (NE)PROFESIONALEC (Grimsby) se hitro bliža in komik, ki slovi po ekstravagantnih in pogosto precej neprijetnih vlogah, se je neustrašno lotil promocije filma. Pred nekaj dnevi je bil gost v priljubljeni oddaji Jimmy Kimmel Show, kjer je samo občinstvu v studiu pokazal prizor iz prihajajočega filmskega hita, ki je bil preveč ekspliciten, da bi ga televizija predvajala. Svet ni dolgo čakal, da je odkril, čemu se je tamkajšnje občinstvo tako smejalo, saj je bil te dni objavljen nov kino napovednik za (NE)PROFESIONALCA – napovednik, ki nikakor ni primeren za mlajše od 18 let in vam ga ob tej priložnosti predstavljamo.

Napovednik se začne z legendarnima filmskima likoma, s katerima je zaslovel Sacha Baron Cohen. Prvi je šel predaleč (Ali G), drugi je šel prenizko (Borat), ampak ta dva sta bila očitno amaterja proti nogometnemu huliganu Nobbyju v (NE)PROFESIONALCU. V kino napovedniku najdemo vse živo in ob pričakovanih kletvicah ter omembah določenih delov telesa sta se znašla celo Ian McKellen in ... Bill Cosby.

Nobby (Cohen) ima vse, kar bi si lahko želel moški iz Grimsbyja, kar med drugim pomeni enajst otrok in najlepše dekle na severovzhodu Anglije. Samo nekaj pogreša: mlajšega brata Sebastiana, ki ga Nobby išče že 28 dolgih let, odkar so ju ločili, ko sta bila še otroka. Po prvem katastrofalnem srečanju, med katerim Nobby pomotoma uniči življenje Sebastianu, se brata znajdeta na begu in postopno razkrijeta zaroto za uničenje sveta. Da bi Nobby rešil človeštvo, pa tudi svojega brata, se poda na globalno misijo ter se povsem spremeni iz popolnega idiota v uglajenega tajnega agenta.

Akcijsko komedijo (NE)PROFESIONALEC je režiral Louis Letterier, ki ga poznamo po filmskih hitih Prenašalec 2, Neverjetni Hulk, Spopad titanov in Mojstri iluzij, ob Sachi Baronu Cohenu pa blestijo tudi Mark Strong, Rebel Wilson, Isla Fisher, Ian McShane in dobitnica oskarja Penelope Cruz.