San Di Ego: 'Samantha nas je najprej pošteno prestrašila!'

San Di Ego: 'Samantha nas je najprej pošteno prestrašila!' (foto: Jože Hvala) Jože Hvala
17. 7. 2017

Vse skupaj se je začelo leta 2015, ko je Sergej Škofljanec, pevec skupine San Di Ego na vajah, ob preigravanju slovite himne osemdesetih let 'Touch me' v šali zabrusil bobnarju in vodji skupine, Juretu Dolesu; ' ko boš na naš koncert pripeljal Samantho Fox, potem boš pa res faca.'

In zgodilo se je, minulo soboto v Laškem. Kar je leta 2015 izgledalo kot šala, je postala resničnost. Samantha se je na priredbo lanskega septembra najprej zelo pozitivno odzvala prek videosporočila, potem pa je po posredovanju organizatorjev festivala Pivo in Cvetje tudi potrdila skupni nastop v pivski prestolnici Slovenijie.

Vse pa seveda, kot se za prave dive spodobi, ni potekalo povsem gladko. Že v soboto dopoldne se je zapletlo, skupne tonske vaje ni bilo, Jure Doles, bobnar skupine, razkriva ozadje:

'S Samantho smo se spoznali v soboto dopoldne, kitarist Matic je imel v petek nastop in ni spal niti minute, da je v soboto lahko prišel na jutranjo vajo s Samantho.

Potem pa šok...Dejala je, 'fantje, tako sem utrujena in neprespana, da ne morem niti peti...'. V glavi sem si rekel, hm kako bomo zadevo izpeljali brez predhodnega poizkusa, saj je naša priredba precej drugačna od originala?! Pred njo smo zaigrali našo verzijo, ki si jo je snemala s telefonom in dejala, 'Fantje ne skrbite, na koncertu bo vse tako kot je treba. '

'In res, na oder je stopila popolnoma suvereno, nastop smo izpeljali kot da bi vadili celo dopoldne. To energijo in občutek na odru se ne da opisati z besedami. Zagotovo je bil sobotni nastop s Samantho vrhunec v naših 4 letih nastopanja, ki se ga bomo za večno spominjali.

Hvala vsem, ki ste to sobotno zgodbo doživeli z nami in prišli v Laško!', še dodaja Jure.

Zgodba s Samantho Fox tudi po njenem odhodu nikakor ni končana, fantje bodo pravi rockerski moment zvabili na plano ob vsaki reprizi legendarnega komada, ujemite jih na katerem od nastopov še to poletje in se prepričajte sami!

Samantha Fox