San Di Ego z novim singlom in spotom 'Pompin'

San Di Ego z novim singlom in spotom 'Pompin' (foto: Dare Brenko) Dare Brenko
6. 11. 2015

Točno eno leto po izdaji svojega prvenca, se skupina San Di Ego predstavlja z zadnjim komadom iz albuma 'Pompin' (beseda primorskega izvora), za katerega je posnela tudi videospot.

Predstavitev skladbe in videospota je za skupino prelomnica med zaključkom zelo uspešnega delavnega leta in novim kreativnim obdobjem.

'Pompin' je balada, ki temelji na resnični izpovedi zelo znanega slovenskega glasbenika, katerega identitete ne bomo razkrili. Zgodba, ki je po njej nastala, govori o dami srednjih let, ki se zagleda v mladega kitarista. Glasbenik v njej naenkrat prebudi občutke, ki jo spominjajo na preteklost in ljubezen do pokojnega moža. Mravljinci, prebujena strast jo vodijo do mladeniča, opazuje ga, mu sledi do trenutka, ko napoči srečanje in posebna, prvinska, iskrena, neposredna in brezglava spolna ponudba iz njene strani, ki je v spotu prikazana simbolno.

V glavni ženski vlogi nastopa lastnica in ustanoviteljica prve erotične trgovine v bivši Jugoslaviji, gospa Nada Krivokapić Črešnik, v glavni moški vlogi pa lahko vidimo Miloša Krsmanoviča, znanega ljubljanskega tattoo artista. V vlogi simbola samega 'pompina', torej glavne zvezde v spotu, pa nastopi najbolj popularen sadež na svetu: sladka banana!

Tako videospot, kot komad, kljub jasnim spolnim namigovanjem, obdržita melanholično noto, ki jo popestrijo sama glasbena pripoved Sergeja Škofljanca, suveren odrski nastop banda, svežina mladih plesalk in zabaven zaključek, ki razbremeni sam naslov komada.

Videospot si lahko ogledate spodaj.