San Di Ego – že čez nekaj dni na EMI

San Di Ego – že čez nekaj dni na EMI (foto: Cuden Uros) Cuden Uros
25. 2. 2016

San Di EGO so slovenski rockerski kvartet, ki že tri leta uspešno zapolnjujejo domači glasbeni prostor. Sergej Škofljanec, Matic Ajdič, Jure Doles in Martin Rozman so do sedaj predstavili tako domači kot tudi tuji javnosti že lepo število skladb, med katerimi sta tudi dve priredbi (»Stayin' alive« skupine Bee Gees in pa »Julija« Aleksandra Mežka) in pa 6 videospotov. Vse te skladbe so izšle tudi na njihovem prvencu, ki je bil izdan oktobra 2014 in promoviran novembra istega leta v ljubljanski Biljardni hiši.

Zaradi več kot uspešne promocije in velikega obiska promocije ter koncertov nasploh se je bend odločil, da se vrne na kraj zločina (že tretjič) in tokrat na temo »Ema warm up party«, saj bodo fantje letos nastopili kot edini rock band na izboru za slovensko Evrovizijsko popevko z ljubezensko rock balado »Brez tebe«, katere avtorja sta Nino Ošlak (glasba) in pa Igor Pirkovič (besedilo), aranžma pa je delo benda. Tudi tokrat je Biljardna hiša pokala po šivih, saj se je koncerta udeležilo, poleg seveda znanih obrazov s področja estrade, tudi zavidljivo število ljubiteljev tovrstne glasbe različnih generacij. Tega razposajenega pred-evrovizijskega »ogrevanja« pa so se udeležili tudi trije predstavniki letošnje Eme in sicer Anja Baš, Manuella in pa Sebastijan Lukovnjak, ki pa so na koncu z bendom tudi zapeli.

Tako so San Di EGO-vci z zvrhanim košem pozitivne rockerske energije speljali še en več kot uspešen dogodek in razgreli srca tudi najbolj skeptičnih in zahtevnih poslušalcev tistega lepega večera na »mali petek« 18. februarja v legendarni Biljardni hiši. Rock vročica v malo nežnejši obliki pa bo torej letos zajela tudi Emo, zato se bend že intenzivno pripravlja na nastop in se veseli novih izzivov, predvsem pa novega albuma, ki bo predvidoma luč sveta ugledal konec letošnjega leta.

Značke: Ema San Di Ego

Priporočamo