Saša Lendero se je z ganljivim sporočilom poslovila od mame Zale

Saša Lendero se je z ganljivim sporočilom poslovila od mame Zale (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
29. 11. 2019

Priljubljena glasbenica in televizijska voditeljica Saša Lendero, ki na družbenih omrežjih deli trenutke iz svojega življenja, je delila tudi žalostno, a ganljivo sporočilo, ki ga je zapisala ob smrti predrage mame Zale.

"Moja draga, ljubljena mamči je odšla ... Po dveh letih borbe, polne upanja, razočaranj in drobnih lučk uspehov, smo jo vendarle morali spustiti iz ljubečega objema svojih rok. Iz svojih src, pa je ne bomo nikoli! Vsak korak poti smo prehodili skupaj in tudi čisto zadnjega. Bilo je tako zelo težko ... A podpora najbližjih sorodnikov in prijateljev je pomagala, da se navkljub neizrekljivi bolečini, sočutju in obupu nismo zlomili. Mamči smo držali za roke in jo z besedami spremljali vse do roba našega sveta. Pospremili smo jo v svetlobo in blagoslovili z ljubeznijo in hvaležnostjo," je ob tem žalostnem trenutku na svojem facebook profilu zapisala Saša Lendero, kjer se je med drugm še zahvalila prav vsem, ki so ji ob tem stali ob strani: "Hvala vam, ljubi moji sorodniki in dragi prijatelji! Hvala za pomoč in za vašo moč, ki ste jo prelivali v nas! Hvala za hrano, bedenje in vso podporo v vseh dneh in tednih brez spanja, ko brez vas ne bi zmogli! Posebna hvala tebi moj ljubi Mihec, ki si razumel, da je naše življenje dobesedno obstalo za več mesecev in si z mojih ramen vzel vse, kar se je dalo in še več. Vse to z nasmehom in toplino. Nikoli ti ni bilo nič odveč. Hvala, tudi tebi, dragi moj oči, ki si mi pokazal, kaj so ljubezen, skrb in nežnost, ki so ves čas mamine bolezni postajali še močnejši. Hvala tebi, moja sočutna mucka Aria. Vedno si razumela, zakaj ne moremo nikamor in zakaj imam zate malo časa. Vedno si z odprtim srcem sprejela vsa moja opravičila, tudi kadar sem vzkipela za malenkosti ali bila preutrujena za drobne, a pomembne dogodke v tvojih dnevih."

Saša Lendero je še zapisala, da ne bi nikoli mislila, da je zmagala bolezen, saj se njena ni nikoli zlomila, obupala ali vdala: "Njen pogum, vedrina, sočutje in brezmejna ljubezen ostajata v nas in nas učita življenja. Ter tudi tega, kaj je prav – biti s tistim, ki ga imaš rad, v dobrem in slabem, v vsakem trenutku veselja in žalosti... ter tudi v trenutku slovesa. Mamči moja, neizmerno te imam rada!" In kljub temu, da so za Saško težki trenutki, je za zaključek vseeno našlo pozitivne misli, predvsem za vse tiste, ki se borijo za svoje zdravje. "... vem, da se mnogi za zdravje borite tudi v tem trenutku. Nikar in nikoli ne obupajte, kajti mnogim uspe in sama jih poznam kar nekaj. Pogumno naprej in naj vas spremlja sreča!"

Na ganljiv način pa se je od Saškine mame Zale poslovil tudi Saškin srčni izbranec Miha Hercog, ki je o svoji tašči dejal, da je bila zlata ter da je še kako hvaležen, da ga je od prvega trenutka, ko so se spoznali, vzela v srce in družino.