Scooter: Iz divjih rejverjev smo zrasli v družinski bend

Njihovi oboževalci zdaj prihajajo na koncerte s svojimi otroki. (foto: Foto: Philip Nuernberger) Foto: Philip Nuernberger
Vir: Story
12. 10. 2019

Na spektakel v Stožice prihaja ena od največjih plesnih ikon 90. let in elektronske glasbe nasploh – Scooter. A pravijo, da niso nostalgičen bend, in to vedno znova dokazujejo z novimi hiti.

Neverjetnih 25 let tresenja stadionov, 30 milijonov prodanih plošč, več kot 80 platinastih in zlatih priznanj, 23 top 10 hitov, Hyper Hyper, How Much Is The Fish, Maria, Move Your Ass, Fire, Fuck The Millenium, Nessaja ... Scooter je ena od največjih elektronskih skupin vseh časov in gotovo najbolj zabavna med njimi. To ni DJ, MC in dve plesalki, ampak rokenrol skupina, ki igra tehno. 30. oktobra bodo HP Baxxter, Michael in Bastian nastopili na največjem 90/00s spektaklu v tem delu Evrope, kjer bodo z ekipo DeeJay Time zapeli tudi Jan Plestenjak, Colonia, Karma, Anja Rupel, Miran Rudan, 4Fun, Dadi Daz, Kingston ter drugi junaki naše in vaše mladosti.

Kako bi 90. leta v nekaj stavkih opisali današnji mladini?

HP: To so bili veseli časi, pop kultura je res cvetela, predvsem, ker se je vzhod odprl zahodu, ljudje so začutili svobodo in so se hoteli zabavati. Gospodarstvo in demokracija sta cvetela, vsi so želeli poslušati novo elektronsko glasbo in rejvati vse noči. Bilo je lepo brezskrbno obdobje.

Oboževalci, ki so rasli z vašo glasbo, zdaj na nastope prihajajo z otroki ...

HP: Ja, iz divjih rejverjev smo zrasli v družinski bend. (smeh)

Bastian: Večkrat v prvih vrstah vidim očete s sinovi ali hčerami na ramenih.

HP: Po nastopih, ko delimo avtograme in se fotografiramo z navijači, se rado zgodi, da se moramo na kaj podpisati in narediti še selfi z vso družino.

Bastian: Zgodilo se je že, da je bila na taki fotografiji zraven tudi babica. (smeh)

So se želje glede gostoljubja na nastopih od začetka kariere zelo spremenile?

HP: Malo pa že, čeprav nismo zahtevni. Včasih je bilo na njem samo pivo in čips ...

Simon: Danes pa še kakšni mehkejši priboljški, le nismo več taki mladeniči. (smeh) Bolj kot to se je spremenil nastop. Vse več hitov imamo in program je zato čedalje daljši oziroma moramo danes kakšen hit tudi skrajšati ali izpustiti, da ni vse preveč razvlečeno.

HP, ste eden od najbolj prepoznavnih obrazov, nekakšen Billy Idol tehna. Kdo se je spomnil vaše bele pričeske?

HP: (smeh) Lase sem si prvič pobarval na svetlo že v 80. letih, v času novega vala so bile 'in' odbite frizure. Vedno mi je bila všeč ta platinasta barva. Ni nekega posebnega razloga za to. Pri 19 letih sem se prvič pobarval in od takrat se na vsakih nekaj tednov.

Kako je sploh živeti kot član tako velike in prepoznavne skupine?

Simon: Meni je zelo lahko, saj 99 odstotkov ljudi, ki prihajajo na nastope, bend enači s pevcem. Za večino je HP Scooter, številni sploh ne vejo, da je to štiričlanski bend. Jaz sem v njem že skoraj 15 let, pa se lahko mirno sprehajam po ulici in me nihče ne moti, ker me ne poznajo. To je super. Sem član ene od treh najuspešnejših nemških skupin vseh časov, vendar me nihče ne pozna.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story