Še malo, pa gremo na 6. festival čokolade v Radovljici!

12. 4. 2017
Deli
Še malo, pa gremo na 6. festival čokolade v Radovljici! (foto: Festival čokolade Press)
Festival čokolade Press

Le še dober teden nas loči od 6. festivala čokolade, ki prinaša predvsem veliko čokoladnega sladkanja in bogat spremljevalni program za vse generacije.

Festival bo potekal tri dni od 21. do 23. aprila na prireditvenem šotoru »Gostilna v parku«. V tem šotoru bodo gostinska ponudba ter glavno glasbeno in plesno dogajanje.

Degustacije bodo tudi letos potekale preko degustacijskih kuponov. Njihova cena in način nakupa ostajata enaka kot v preteklih letih, torej 4 kuponi v paketu po 2,00 €, nakup pa bo možen na še več točkah festivalskega prostora.

Prizorišče ostaja razdeljeno na več lokacij. Na Vurnikovem trgu bodo obiskovalci lahko igrali čokoladno ruleto, si ogledali kulinarične šove, čokoladne skulpture in čokoladne slike ter Tovarno čokolade od zrna do tablice, kjer se bodo predstavili domači in tuji priznani proizvajalci čokolade. Na parkirišču pred mestom pripravljajo čokoladno dirko s skiroji, pred Grajskim dvorom pa bosta šotor Živ žav in Lepotilni šotor.

festival cokolade

Rdeča nit celotne ponudbe na festivalu ostajajo čokolada in izdelki iz čokolade, edina izjema je prireditveni šotor Gostilna v parku, kjer bo za ponudbo nečokoladne hrane in pijače skrbelo podjetje Jezeršek gostinstvo d.o.o.

Letos se bo na festivalu predstavljalo približno 40 razstavljavcev. Med njimi je 5 novih ponudnikov. Pohvalijo se lahko tudi z mednarodno udeležbo, saj po en ponudnik čokolade prihaja iz Italije, Hrvaške in Danske.

Čokoladne skulpture bo ustvarjal Miro Rismondo, umetnik, ki je letošnjo zimo na Kitajskem osvojil prestižno nagrado za skulpturo ledene čipke. Čokoladne slike bo risala akademska slikarka Meta Šolar. V šotoru na Vurnikovem trgu bo Uroš Pogačnik iz čokoladnice Molinet prikazal še, kako nastajajo zanimivi izdelki iz čokolade.

V kulinaričnih delavnicah in šovih se bodo tudi letos predstavili dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, hkrati pa še 3 kuharski šefi Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, v ostalih kulinaričnih šovih pa še Darja Mlinar iz Vile Podvin, Peška z Radia Gorenc in tekmovalec v šovu Masterchef Slovenija 2017, Nina Macun iz Hit Alpinee Kranjska Gora ter David Bais iz POMP Cateringa.

Posebna atrakcija bo v šotoru na Vurnikovem trgu zagotovo čokoladna ruleta, saj bodo obiskovalci z igro s čokoladnimi žetoni lahko prišli do lepih nagrad. Ruleto bosta dodatno popestrila moderatorja, v petek Miha Deželak, v soboto in nedeljo pa Bojan Makovec.

Posebna novost letos (in še zdaleč ne edina) je Čoko bio kotiček v Čokoladnem parku, kjer bodo čokoladne izdelke našli ljubitelji bolj zdrave, presne čokolade ter alergiki in diabetiki.

Radovljica je največji kraj turistične destinacije Radol'ca. Slogan pristno sladka je dobila tudi zaradi bogate tradicije čokolade, ki jo v Lescah izdelujejo že od leta 1922. Prav to je tudi razlog, da so na Zavodu za turizem in kulturo Radovljica pričeli z organizacijo Festivala čokolade v neposredni bližini. Namen festivala je graditi prepoznavnost turistične destinacije Radol'ca kot destinacije sladkih doživetij in v Radol'co privabiti obiskovalce iz Slovenije in tujine, hkrati pa promovirati slovenske čokoladnice.

Festival čokolade se je v petih letih razvil v veliko prireditev, ki potrebuje sodelovanje in podporo celotnega mesta in okolice.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ