Šerbedžija bo koncertiral v Sežani

9. 1. 2015

Rade Šerbedžija je te dni polno zaseden. Po že trikratnem razprodanem tradicionalnem koncertu v Cankarjevem domu, kjer je povsem navdušil obiskovalce, bo veliki umetnik 12. januarja nastopil tudi v Sežani, kjer se mu bo pridružil del zasedbe Zapadni Kolodvor in Jure ivanušić.

To bo eden izmed redkih koncertov, ki jih bo imel priljubljeni Rade Šerbedžija v letu 2015 v Sloveniji in torej še en razlog več, da ga ne gre zamuditi. Večerni nastop bo poln etna, starogradskih pesmi, vrhunskih interpretacij ter starih in tudi novih hitov iz plošče Vrijeme je, draga, vrijeme je.

Šerbedžijo je pred kratkim presenetilo tudi vabilo v Istanbul, kjer bi naj imel velik koncert v mesecu marcu. To bo za igralca, pevca, poeta in profesorja prvi koncert v Istanbulu, kamor pa bo seveda šel s svojim nepogrešljivim bandom Zapadni kolodvor, s katerim je pred meseci izdal kar tri plošče.

Vsestranski umetnik je te dni tudi končal snemanje svojega režiserskega prvenca 'Osvoboditev Skopja', v katerem tudi igra. Šerbedžija, ki smo ga lahko občudovali tudi v hollywoodskih filmih Misija Nemogoče 2, Herkul, Stigmata, Batman begins in mnogih drugih, se veseli, da je končno napočil čas, da javnosti pokaže tudi svoj talent glede režije in ne samo igralstva. »To je moj prvi film, ki ga režiram, hkrati pa v njem tudi igram. Veliko mi tudi pomeni da je ko-režiser in producent filma ravno moj sin Danilo, ki me na odru skupaj z vrhunskim bandom Zapadni kolodvor spremlja tudi na mojih koncertih, v filmu pa je zaigrala tudi moja hči Lucija, ki se je za to priložnost prelevila v rjavolasko.", je zaupal velik igralec. Očitno je talent njegovim otrokom položen v zibelko, saj je Danilo režiral tudi spot za očetovo pesem Meni se dušo od tebe ne rastaje iz novega albuma Vrijeme je, draga, vrijeme je, v katerem pa je zaigrala tudi Radetova hči Milica, drugače izvrstna pevka in glasbenica. Šerbedžija pa velike uspehe žanje tudi v novi sezoni serije Downton Abbey, ki jo samo na Otoku spremlja rekordnih 12 milijonov ljudi in gre za najbolj gledano angleško serijo vseh časov.

Info o koncertu

Kosovelov dom (velika dvorana), 12. januar 2015 ob 20h