Severina v povsem razprodanih Stožicah pripravila še zadnji "The Magic Tour Show" letos

Severina v povsem razprodanih Stožicah pripravila še zadnji "The Magic Tour Show" letos (foto: Jani Ugrin) Jani Ugrin
22. 12. 2019

Posebno zahvalo je Severina namenila svojemu timu, ki šteje preko sto članov, med njimi je kar nekaj priznanih slovenskih ustvarjalcev

Po spektakularnih koncertih v Splitu, Beogradu in Zagrebu, ki so bili razprodani tedne vnaprej, se je včeraj Severini poklonila tudi Ljubljana. Obiskovalci iz vseh krajev Slovenije so napolnili Areno Stožice, da bi bili priča še zadnjemu “The Magic Tour” spektaklu tega leta, ki je v rekordnem času osvojil celotno regijo.

severina

The Magic Tour je gotovo njena produkcijsko največja in najzahtevnejša turneja do zdaj. Koncert, ki traja dve uri in pol, se v skladu s temo spektakla začne z magičnim trikom, ki se potem ponavlja do samega konca koncerta. Na odru v obliki diamanta (razkošno scenografijo je zasnovala Greta Godnič) se izmenjujejo prizori, ki enkrat spominjajo na iluzionistično predstavo, na disko vročico, na futuristični film, na urbani glasbeni spektakel ali na cabaret Lize Minelli… Vse do neobičajnega prizora, ko se na oder pripelje ''hrošč'', iz katerega najprej izstopi Severina, nato pa se iz njega usujejo vsi glasbeniki in skupaj s plesalci občinstvo pripeljejo do zaključnega vrhunca spektakla.

Severinini največji hiti so tako zaživeli na nov način, v spremljavi s šestnajstimi vrhunskimi glasbeniki, noto spektakla pa je še poudarilo kar dvajset spektakularnih plesnih koreografij pod vodstvom Matica Zadravca. Tu so seveda še avantgardni, čarobni kostumi slovenskih modnih oblikovalcev Petra Movrina in Metoda Črešnarja, ki se tematsko prilagajajo vizualni in glasbeni zgodbi vsake skladbe in še stopnjujejo napetost.

Severina

Prav zaradi tega imajo gledalci med koncertom, ki je razdeljen na štiri tematske dele, občutek kot da so na predstavi, pravzaprav na nenavadni koncertno dramski predstavi, ki jo je režiser Nejc Levstik zapeljal v zgodbo v tipičnem eklektičnem Severininem stilu - v mešanico cabareta, Dalmacije, bluesa in modernih elektronskih ritmov.

Da je na takšnem, do zdaj še ne videnem spektaklu, vse delovalo do zadnjega detajla, je bilo s Severino na turneji preko sto članov ekipe, ki se jim je še posebej zahvalila.

Severina

“Iz vsega srca se vam zahvaljujem, da ste dali vse od sebe, da ste se vsi trudili, kot da je to vaš koncert, to je zame velik blagoslov in velika sreča. Za ta veliki uspe v zame tako občutljivem času ste razlog prav vi. Zahvaljujem se vsem, ki ste vložili srce, dušo, svoje talente in del svojega življenja, da ste vse to pustili na odru in, da ste bili tukaj z mano ravno v najtežjih trenutkih," je dejala Severina.

Priporočamo