SILA GALA Čardašev ples za Center IRIS

SILA GALA Čardašev ples za Center IRIS (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
20. 4. 2017

V soboto se bo na plesišču zgodovinske Festivalne dvorane v Ljubljani že tradicionalno odvijal SILA GALA ples, ki bo letos ovit v madžarske nacionalne barve in kulinarične posebnosti.

Celoten izkupiček drugega največjega mednarodnega dobrodelnega dogodka, ki ga organizirajo ženske mednarodnega združenja SILA, bo namenjen Centru IRIS za slepe in slabovidne.

Sredstva bodo porabili za nakup posebne in v svetovnem merilu unikatne tipalne stene, ki so jo razvijali skupaj s številnimi slovenskimi strokovnjaki. SILA GALA 2017 Čardašev ples bo gostil 200 povabljenih domačih in tujih gostov ter najvišjih predstavnikov mednarodne javnosti v Sloveniji. Poleg nastopa prvovrstnih solistov znamenite madžarske operete bo za večer poskrbela domača zasedba vrhunskih glasbenikov Fake Orchestra.

SILA GALA ples se po nekaj letih premora vrača ob bok najbolj prepoznavnemu SILA dogodku - mednarodnemu dobrodelnemu SILA Bazarju. Tako kot Bazar bo Gala ples v sproščenem večeru združil raznolikost mednarodnih kultur in narodnosti ter ponudil možnost sklepanja novih prijateljstev in dobrodelnosti. Po Irski in Nizozemski bo tokrat v znamenju sogostiteljice – sosednje Madžarske. Predstavnice združenja SILA bodo skupaj z madžarsko veleposlanico Edit SZILÁGYINÉ BÁTORFI pripravile še en nepozaben večer plesa, kulinarike in dobrodelnosti.

Prihajajo »Biseri Madžarske operete« s prvovrstnima solistoma - Barbaro Bordás in Károlyem Pellerjem iz Budimpeštanske Operete in glasbenega gledališča, v spremljavi pianista Lászla Szekeresa. Na jedilniku bodo tradicionalna palinka, najboljša madžarska vina ter posebnosti tradicionalne in novejše madžarske gastronomije, kot so pečenka po budimpeštansko, piščančji paprikaš, cmoki, madžarska kumarična solata ter sladke Gundelpalačinke in 'Šomlauer' žličniki.

Mednarodni dobrodelni SILA GALA ples ponuja plemenito možnost, da gostje z nakupom vstopnice delujejo tudi dobrodelno. Letošnji izkupiček bodo namenile Centru IRIS za slepe in slabovidne, ki se razvija v središče najrazličnejših dejavnosti za omenjene skupine. Ena izmed njih je unikatna tipalna stena, ki so jo nekaj let razvijali s skupino slovenskih strokovnjakov.

SILA dobrodelnost ima sicer v slovenski družbi pomembno vlogo. Izkupiček vseh dosedanjih dogodkov, ki skupaj presega 1,3 milijona evrov, je pomagal več 150 organizacijam in posameznikom po Sloveniji in tako pomembno prispeval k boljši družbi.

O društvu SILA-IWCL: Slovensko mednarodno združenje žensk SILA - IWCL je bilo ustanovljeno leta 1993 z namenom povezovanja soprog tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov, ki so v Slovenijo prišli po njenem mednarodnem priznanju. Poleg spoznavanja Slovenije, njene kulture, izmenjave izkušenj in prijateljevanja, so članice društva SILA že ob samem začetku delovanja pričele tudi z organizacijo raznih kulturnih, športnih in drugih dobrodelnih akcij. Z njimi želijo pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim, otrokom, ženskam in drugim. Med najbolj vidnimi akcijami izstopa mednarodni dobrodelni SILA Bazar, ki se mu uspešno pridružuje SILA Gala.

sila gala