Si.mobil z donacijo podprl mlade gasilce

Si.mobil z donacijo podprl mlade gasilce (foto: profimedia) profimedia
5. 5. 2016 | Promocijsko sporočilo

Si.mobil nadaljuje svojo dolgoletno tradicijo vračanja okolju, v katerem razvija odnose z uporabniki in uspešno posluje že več kot 15 let.

Tokrat je Si.mobil podprl Gasilsko zvezo Slovenije pri spodbujanju gasilstva med mladimi in ji podaril 9.000 EUR za organizacijo državnega mladinskega gasilskega tekmovanja za leto 2016, na katerem bo nastopilo več kot 2.000 mladih. Z donacijo Si.mobil nadgrajuje poslovne uspehe iz leta 2015 in z začetka leta 2016, saj je septembra lani dobil že 700.000. uporabnika, v celotnem lanskem letu pridobil desetkrat več uporabnikov kot v letu 2014 in bil letos prvič uspešen na razpisu za storitve mobilne telefonije za več kot 12.000 uporabnikov v javni upravi.

Za donacijo 9.000 EUR Gasilski zvezi Slovenije so se na Si.mobilu odločili, ker želijo svoje uspehe deliti z okoljem, v katerem delujejo.

»Lansko leto in začetek letošnjega sta bila za nas izjemno uspešna. Med drugim smo ponosni na naš prvi uspeh na razpisu za storitve mobilne telefonije v javni upravi in desetkrat več novih uporabnikov v lanskem letu kot leto prej. Ti uspehi kažejo, da razvoj podjetja peljemo po pravi poti. Z donacijo se želimo družbi zahvaliti za podporo, ki nam je omogočila te uspehe,« je ob predaji donacije pojasnil Boštjan Košak, izvršni direktor Si.mobila. »Za donacijo slovenski gasilski organizaciji smo se odločili, ker se na gasilce pogosto spomnimo šele takrat, ko jih potrebujemo, čeprav so ves čas močno vpeti v družbeno okolje. Z donacijo želimo spodbuditi vključevanje mladih v gasilske vrste in tako prispevati k nadaljnjemu razvoju te plemenite tradicije v Sloveniji.«

Gasilska zveza Slovenije bo prejeta sredstva porabila za organizacijo državnega mladinskega tekmovanja, ki bo 12. junija v Kopru.

»Gasilska tekmovanja so pomembna značilnost gasilstva, ki se je globoko zasidrala v delovanje naše organizacije. Zato smo zelo veseli, da se je Si.mobil odločil podpreti ravno to področje, ki je pomemben del gasilstva na Slovenskem,« je dejal Jošt Jakša, predsednik Gasilske zveze Slovenije. »Gasilska tekmovanja ponazarjajo delo gasilcev pri opravljanju zahtevnih nalog na področju gašenja in reševanja v primeru požarov in drugih nesreč. Zato so postala pomemben del strokovne vzgoje, veliko vlogo pa imajo tudi v družabnem življenju v lokalnem okolju.«

Na mladinskem gasilskem tekmovanju bo nastopilo 51 tekmovalnih enot pionirk, 55 enot pionirjev, 49 enot mladink in 52 enot mladincev. Vsako enoto sestavlja 9 tekmovalcev in rezerva, tako da se bo tekmovanja udeležilo več kot 2.000 mladih. Najboljše mladinske enote se bodo uvrstile na mladinsko gasilsko olimpijado, ki je organizirana vsaki dve leti, na njej pa običajno nastopijo tekmovalci iz več kot 20 držav.

Na Si.mobilu je družbena odgovornost zapisana v gene družbe. Njihovo vodilo »Od ljudi za ljudi« živi tudi v samem poslovanju: »V podjetju radi delimo svoje uspehe in pletemo nove uspešne zgodbe. Tega se držimo tudi pri grajenju najboljše uporabniške izkušnje z vlaganji v najsodobnejšo tehnologijo in najboljše omrežje LTE ter s snovanjem uporabnikom prilagojene ponudbe,« je še dejal Boštjan Košak, izvršni direktor Si.mobila.

Priporočamo