Skaza utrjuje poslovne vezi na tujih trgih

31. 8. 2016 | Promocijsko sporočilo

V inovativnem in uspešnem družinskem podjetju Skaza si iz dneva v dan prizadevajo najti najboljše rešitve za svoje kupce, pri tem pa se vedno bolj osredotočajo tudi na nove trge.

Svoje do okolja prijazne trendovske izdelke za dom, ki jih izdelujejo iz biorazgradljivih materialov in reciklirane plastike, zato redno predstavljajo na sejmih v tujini.

Že ta konec tedna, v petek, 2. septembra, jih bodo postavili na ogled na enem največjih trendseterskih sejmov Maison & Objet v Parizu.

»V Parizu bomo preverili odziv obiskovalcev sejma na nove barve linije naših izdelkov Contessa. Pripravili smo namreč izbor šestih pastelnih barv, od tega, kako jih bodo sprejeli, pa je odvisno, ali bomo z njimi razširili svojo ponudbo,« je pred sejmom povedala Tanja Skaza, direktorica Skaze. Poleg nove linije Contessa bodo na sejmu Maison & Objet zaradi velikega zanimanja predstavili še linijo izdelkov za dom Viva v pastelnih odtenkih in prodajni hit na francosko govorečih trgih – kuhinjski kompostnik Bokashi Organico, ki je prav tako izdelan iz reciklirane plastike.

Maison & Objet se uvršča med tri najpomembnejše referenčne sejme na področju notranje arhitekture, umetnosti bivanja in dizajna, zato je po besedah Tanje Skaza pravi naslov za promocijo slovenskega industrijskega oblikovanja s tega področja na zahtevnem francoskem trgu: »Obiskovalci ocenjujejo, da gre za sejem, ki na enem mestu združuje tako ogromno talenta kot tudi vrhunskega dizajna.«

Skaza se bo s pastelno linijo Viva predstavila še na treh sejmih v Skandinaviji, od katerih prvi odpira svoja vrata v torek, 6. septembra. Sejmi, na katerih so v ospredju novosti za prihodnje leto, bodo potekali na Švedskem, Norveškem in Finskem. »Sejemski trojček bomo izkoristili predvsem za predstavitev naših izdelkov, ki smo jih razvili za segment karavaninga,« je povedala direktorica podjetja, ki z barvitostjo, modernostjo, dizajnom in ekološko proizvedenimi izdelki soustvarja svetovne trende na področju izdelovanja izdelkov iz plastike.

Priložnost za utrjevanje poslovnih vezi z obstoječimi tujimi poslovnimi partnerji in navezovanje stikov z novimi bo tudi na dogodku Open doors pri enem največjih distributerjev za trgovske centre v Belgiji, Luksemburgu in na Nizozemskem. Dogodek, na katerem se bo Skaza predstavila po sejmu v Parizu, obišče več sto poslovnih partnerjev, neodvisnih trgovcev in predstavnikov velikih trgovskih verig.

Podjetje Skaza je že 38 let del razvoja Šaleške doline in zaposluje več kot 270 ljudi. Podjetje je prejelo več nagrad, med drugim priznanje Zlata gazela 2014, Managerkam prijazno podjetje, direktorica Tanja Skaza pa je postala mlada managerka 2014 in evropska naj managerka 2014. Podjetje je razvojno usmerjeno in dela za znane multinacionalke. Razvijajo in proizvajajo izdelke, ki so produkt lastnega razvojnega oddelka. Razvili so tudi lastni blagovni znamki Organko, kuhinjski kompostnik za biološke odpadke, in C! Cuisine – Style your life, linijo kuhinjskih dizajnerskih izdelkov. V 90 % se izdelki izvozijo na trge Evrope, Rusije, ZDA in Kitajske.