Sklenjen je dogovor o organizaciji Maturantske parade 2017

27. 10. 2016

Maturantje bodo tudi letošnje šolsko leto in še vsaj naslednjih pet let plesali na nepozabni tradicionalni Maturantski paradi na slovenski cesti v Ljubljani, in sicer pod okriljem Plesne šole Urška, ustanoviteljice, nosilke in organizatorke dogodka, ki povezuje in združuje mlade po vsej Evropi že od leta 2001.

Maturantska parada v plesu združuje mlade po vsej Evropi.
Znani gostje na Maturantski paradi, ki jo od leta 2001 prireja Plesna šola Urška.

Plesna šola Urška, ki Maturantsko parado prireja že od leta 2001, bo tudi v prihodnjih letih poskrbela za celotno organizacijo dogodka. Tako so na skupnem zasedanju sklenili župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, predstavnik Turizma Ljubljana in predstavniki organizatorja dogodka.

Maturantke in maturanti se bodo torej tudi letošnje šolsko leto na točno določen dan v maju zavrteli na slovenski cesti v Ljubljani, najem prireditvenega prostora pa bo, po zagotovilu ljubljanskega župana, brezplačen.

Prireditev bodo, kot je že v navadi, obeležili tudi slovenski estradniki - igralci, glasbeniki in ostali ugledni gostje, ki vsako leto pozdravijo plesalce iz vseh koncev Slovenije.

»Organizacija Maturantske parade pod to blagovno znamko ni bila nikoli vprašljiva. Veseli nas, da smo z MOL-om sklenili dogovor in bo Maturantska parada, zasnovana v Plesni šoli Urška, še naprej združevala maturantke in maturante s cele Slovenije in Evrope,« je dogovor komentiral Boris Prokofjev, direktor Plesne šole Urška. Obenem napoveduje, da bo prihajajoča Maturantska parada potekala v nekoliko spremenjeni obliki, saj bo dogodek pridobil širše programske, vsebinske in organizacijske razsežnosti. Maturantje pa se bodo na VIP Maturantsko parado pripravljali že na plesnih vajah na Gospodarskem razstavišču.

Parada predstavlja »Urškino« darilo vsakoletni generaciji maturantov in postaja tradicionalni praznik plesa za dijake po vsej Evropi.

Plesna šola URŠKA pa napoveduje tudi veliko prelomnico pri organizaciji maturantskih plesov, kateri se bodo zvrstili neposredno pred Maturantsko parado in bodo v prihodnjem letu postali pravi maturantski spektakli. Pripravljajo namreč čisto prenovljen koncept, kot ga v Sloveniji do sedaj še ni bilo. Prenovljena scenska postavitev z najmodernejšo tehnično opremo, s preko 100 svetlobnimi telesi, led ekrani, pirotehničnimi efekti in vrhunskim ozvočenjem, bo le delček tega, kar bo v prihodnjem letu pričakalo maturante v Kupoli Gospodarskega razstavišča.

Maturantje in njihovi spremljevalci bodo poleg obveznih elementov maturantskih plesov lahko uživali še v spektakularnem baletu v zraku, nastopu violinistke v stilu Vanesse Mai, ledenemu presenečenju, in druženju z znanimi obrazi slovenske estrade.

S prenovljenim konceptom maturantskih plesov želijo v Plesni šoli Urška narediti korak naprej ter slediti svojemu poslanstvu, ki pravi, da si »njihovi maturantje zaslužijo le najboljše, saj je to njihov dan, ki ga ne bodo pozabili do konca življenja.«

Priporočamo