Slasten vikend v Ljubljani s Pivo & burger festom

1. 7. 2016
Deli
Slasten vikend v Ljubljani s Pivo & burger festom

Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani bomo ta vikend zadovoljno cmokali ob vrhunskih burgerjih kar 24 različnih ponudnikov in žejo gasili z mojstrovinami večinoma domačih pivovarjev. Prihaja namreč že 6. Pivo & burger fest, najslastnejši, najpestrejši in najzabavnejši kulinarični dogodek tega poletja.

Druženje ob najboljših burgerjih in najkakovostnejšem pivu na sončni strani Alp bo v soboto in nedeljo potekalo od 11. pa vse do 23. ure.

Svoje burgerje bodo obiskovalcem ponudile tako vrhunske restavracije kot steak house-i in specializirani burger ponudniki. Izbira bo res pestra – tu bodo klasike, ki stavijo na enostavno vrhunske kose dobro uležanega mesa; pa burgerji z izvirnimi dodatki, kot sta žar omakca z lubenico ali domači »bacon jam«; prvaki, kakršen je burger z imenom Novozelandec za kronične mesojedce; za avanturiste pa denimo črni burger z lososom, wasabi majonezo, marinirano zelenjavo, čilijevo in sojino omako. Na svoj račun pa na Pivo & burger festu pridejo tudi vegetarijanci in vegani, saj se v bombetkah znajdejo tudi raznovrstna morska, zelenjavna in druga brezmesna okusna presenečenja. Poleg starih znancev bodo med ponudniki burgerjev tudi trije novinci, in sicer Tabay Brothers, Kuhinja Krušič ter Gourmet Thomas, širši javnost znan kot zmagovalec šova Gostilna išče šefa.

Seveda bo pestro in živahno tudi pri pipcah, iz katerih bo tekla žlahtna kraft kaplja. Izpostaviti velja, da bodo pivoljubi tokrat lahko poskusili posebej za Pivo & burger fest zvarjeno specialko iz Kabinet & Visibaba Brewery Slovenija. »Slovenci smo zdaj že ugotovili, da pivo ni samo eno in da ni nujno rumeno – da ima cel spekter barv, arom in okusov. Naš cilj je predstaviti bogato domačo proizvodnjo, zato dajemo poudarek slovenskemu kraft pivu, ki je povsem primerljivo s ponudbo svetovnih pivovarskih velesil,« je poudarila Alma M. Kochavy, vodja projekta. Ponudbo seveda dopolnjujejo tudi s tujimi pivi in tako se bodo na Pivo & burger festu tokrat predstavili tudi novinci iz PerfectBeer.si, ki bodo točili belgijske in nemške klasike, od domačih pa se bo prvič predstavljala tudi nova slovenska pivovarna Loo-blah-nah.

Na Pivo & burger festu se bo sicer predstavilo kar 24 različnih ponudnikov burgerjev: Jack & Joe Steak and Burger Club, Organic Garden, FNX Caffe & Bistro, Izložba, Kralj žara, Tabay Brothers, Hood Burger, Top Chef, Kuhinja Krušič, Smrekarjev hram, Cube Burger, Hot'Horse, Sorbara Steak House, 7 Burger, Argentino Steakhouse, Gourmet Thomas, Pop's Place, Kavarna Tiskarna, Gostilna in pivnica Stari pisker, Tokyo Piknik, JB restavracija, Dežela okusov, Pivohram Golar in Kaval.

Za pivo pa bo poskrbelo 20 različnih ponudnikov, in sicer Kabinet Brewery, Pivovarna in pivnica Adam Ravbar, Brew Revolt, Tektonik kraft pivovarna, Pivovarna Pelicon, Patrick's Irish Pub, Pivotoč, Maister Brewery, HumanFish Brewery, Domača pivovarna San Nicolo', Pivovarna in pivnica Kratochwill, Pivovarna Hopsbrew, Varissh, Pivarna, BruKru, Loo-blah-nah, Perfect Beer, Old Hog Brewery, Bevog Brewery in Pivnica Paviljon.

Pivo & Burger fest bo gurmane letos v Ljubljani razveselil še enkrat, in sicer 22. in 23. oktobra.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik