Slikanica Svetlane Makarovič za slovenske prvošolčke

Slikanica Svetlane Makarovič za slovenske prvošolčke (foto: Hofer Press) Hofer Press
27. 9. 2019 | Promocijsko sporočilo

Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS je skupaj s Hoferjem slovenske prvošolčke letos septembra že petič obdarili s knjigo. Prvošolčki v Sloveniji in slovenski otroci zunaj njenih meja bodo letos prejeli slikanico pisateljice Svetlane Makarovič in ilustratorja Tomaža Lavriča, Škrat Kuzma dobi nagrado.

V petih letih podarili več kot 125.000 knjig

V petih letih omenjene akcije so v sodelovanju z Bralno značko podarili več kot 125.000 knjig. V šolske klopi bo letos sedlo več kot 21.000 prvošolčkov, ki jih bo s škratovskimi prigodami za branje navduševal tudi navihani škrat Kuzma.

Knjige predali znani slovenski avtorji

Z dogodki, ki so se v septembru odvili v osnovnih šolah, še posebej slovesno v Sevnici, Romjanu, Prevaljah, Semiču, Vipavskem križu in Lescah, so pri podjetju Hofer v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS letos že 5. leto s knjigo obdarili slovenske prvošolčke in tudi uradno otvorili bralno sezono. Knjige so otrokom na zgoraj omenjenih lokacijah predali avtorji Aksinja Kermauner, Barbara Hanuš, Anja Štefan, Primož Suhodolčan, Vesna Radovanovič, Nataša Konc Lorenzutti.