Slovenija ima talent tokrat v polfinalu še z Marjetkino favoritko

Slovenija ima talent tokrat v polfinalu še z Marjetkino favoritko (foto: Aljoša Kravanja) Aljoša Kravanja
27. 11. 2015

To nedeljo nas bodo v polfinalni oddaji skušale med drugim prepričati najstarejše udeleženke šova Slovenija ima talent - Mara in ljudske pevke, Marina Martensson, ki je prejela Marjetkin zlati gumb, in prvi tekmovalec, ki se bo na polfinalnem odru predstavil s poezijo.

V teh napetih dneh nestrpnega pričakovanja, ko je polfinale oddaljeno le še nekaj ur, so bili tokratni polfinalisti takole zgovorni ...

Marina Martensson

  • "Ko sem prejela Marjetkin zlati gumb sem, najprej pomislila na svojo babico in dedka. Moja želja je, naučiti se slovensko, da bom lahko z njima govorila v njunem jeziku. Hkrati pa že razmišljam o tem, kako se bom predstavila v polfinalu – rada bi pela slovensko pesem."

Mara in ljudske pevke

  • "Kot otroku organista in mame pevke ter tudi mojim pevkam, mi je bil ob rojstvu dan talent - posluh za petje. Vse izhajamo iz delavskih družin, kjer je doma vladalo spoštovanje. Ni bilo obilja, vendar smo si vedno znali popestriti dan s petjem - tudi ob delu. Zato smo si zadale nalogo, da poskrbimo, da slovenska ljudska pesem ne bo izumrla."
  • "Meni je bil še posebno dan moj "nori" pevski talent in veselje do šegavosti ter dar da to energijo širim med ljudi."

Matjaž Krnc

  • "Moja poezija precej spominja na besedila pop/rock glasbe in prav zato sem velikokrat, ko sem iskal kritiko za moja dela, dobil odgovor, da so moje pesmi za uglasbitev. Vendar do tega niti pri eni od mojih pesmi ni prišlo. Zato sem sam začel iskati način, kako čimbolj približati svojo poezijo bralcem, za katero vem, da je kvalitetna in zanimiva in tako sem izpopolnjeval načine recitala in dodajal zvočna ozadja na svojevrsten način. Iskoristil sem priložnost, ki jo ponuja šov "Slovenija ima talent" in se odločil svoja dela predstaviti strokovnemu osebju oz. žiriji, hkrati pa tudi občinstvu, vse z enim namenom - da dobim povratno informacijo."

Mika nas

  • "Izkušnja na avdicijskem odru je bila za nas res nepozabna, ki je nikakor ne moremo opisati z besedami. Najbolj nam je v spominu ostal komentar žiranta Lada ''to ni narodno zabavna to je rock'N'Roll'',ter zadovoljstvo žiranta Branka."

Petra in Sergej (Petra Turk Rupreht, Sergej Rupreht)

  • Sergej: "Ko me je Branko poklical na oder in sva s Petro skupaj zapela del pesmi Nella fantasia, je bilo zame veliko presenečenje, malo šoka in precej zabave, saj sem prvič pel na odru SNG opera in balet Ljubljana. Pogled na polno dvorano gledalcev (skorajda vsi na nogah), ki so ob najinem petju »ponoreli«, je bil enkraten."
  • Petra: "Zame je bila to zelo pozitivna izkušnja. Samo snemanje oddaje je bilo zelo zanimivo, saj se je toliko vsega dogajalo in celotna ekipa oddaje Slovenija ima talent je izredno profesionalna in pripravljena pomagati na vsakem koraku. Se mi zdi, da bom skozi celotno oddajo pridobila veliko izkušenj, ki mi bodo prišle prav v življenju. Užitek je stati pred publiko, peti, kar imaš rad in doživeti stoječe ovacije."

Za koga boste pa vi to nedeljo najbolj močno držali svoje pesti?