Slovenija ponovno posegla v sam vrh dela z reševalnimi psi!

26. 9. 2016

Na 22. IRO svetovnem prvenstvu v delu reševalnih psov v Torinu smo Slovenci zopet posegli po samem vrhu! Tretje mesto je z odlično prikazanim delom in z visokimi ocenami dosegel reševalski par Društva enote reševalnih psov Slovenije Sebastijan Strašek s psom Thorom v iskanju pogrešanih v naravi!

Prav tako sta po odličnih mestih posegla tudi člana Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije: Sara Smerdel je bila tretja v iskanju na ruševini, Roman Starman pa je zasedel prav tako odlično 6. mesto v iskanju pogrešanih v naravi!

Po lanskoletni svetovni prvakinji v iskanju pogrešanih v naravi Nevenki Štor z Neli, se ponovno veselimo odličja. Sebastijan Strašek in komaj triletni labradorec Thor sta prikazala odlično delo in nas tako ponovno zapisala med najbolje pripravljene reševalce s psi v samem svetovnem vrhu!

Svetovno prvenstvo v delu reševalnih psov je letos potekalo od 21. do 25. septembra v Torinu.

Slovenijo so zastopali člani Kinološke zveze Slovenije in Zveza vodnikov reševalnih psov Slovenije: lanskoletna svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi Nevenka Štor, Tinkara Bezovšek, Darko Poštrak, Sebastijan Strašek, Borut Modic, Sara Smerdel, Miha Jerot, David Pogačnik, Igor Leban, Roman Starman, Staša Vošnjak in Hojka Kraigher.

Priporočamo