Slovenija prvič v zgodovini gosti vrhunske detektive iz vse Evrope

Slovenija prvič v zgodovini gosti vrhunske detektive iz vse Evrope (foto: profimedia) profimedia
3. 5. 2017 | Promocijsko sporočilo

Prvič v zgodovini bo v Sloveniji potekal mednarodno obarvan in prepoznaven dogodek organizacije Council of International Investigators (CII – Svet mednarodnih preiskovalcev), ki med seboj povezuje 400 profesionalnih preiskovalcev ter detektivov iz 66 držav.

Večdnevno druženje, na katerem si vrhunski strokovnjaki izmenjujejo mnenja, znanja in izkušnje, bo gostila Bernarda Škrabar, direktorica Detektivsko-varnostne agencije, ene največjih detektivskih agencij pri nas.

Uvodno srečanje bo v petek, 12. maja 2017, ob 18. uri v Grand hotelu Union (Modri salon, Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana).

Na slavnostnem dogodku bodo zbrane goste pozdravili:

  • Bernarda Škrabar, detektivka in direktorica Detektivsko-varnostne agencije,
  • dr. Andrej Sotlar, dekan Fakultete za varnostne vede,
  • Aleksander Zalaznik, generalni direktor podjetja Danfoss Trata in predsednik Združenja Manager,
  • Aleksander Zupančič, direktor Javnega podjetja Komunala Brežice.

Tridnevno srečanje, ki se ga bo udeležilo od 30 do 50 detektivov iz vse Evrope in na katerem bodo profesionalni preiskovalci spoznali tudi lepote Slovenije, bo trajalo do nedelje, 14. maja.

Detektivsko-varnostna agencija je med večjimi detektivskimi agencijami pri nas, poznana je tudi v tujini. Specializirani so za preiskovanje negativnih dejanj v podjetjih, predvsem notranjih kraj in prevar. Med drugim se ukvarjajo še z izvajanjem alkotestov, kontrolo in nadzori bolniških dopustov, reševanjem odtekanja informacij iz podjetji, disciplinskimi kršitvami, lažnim prikazovanjem potnih stroškov, iskanjem piscev anonimnih besedil, zbiranjem dokaznega gradiva, iskanjem dolžnikov in preverjanjem njihovega premoženjskega stanja in vročitvami. Edini v Sloveniji imajo svoj detektivski laboratorij oziroma center in detektivsko intervencijsko ekipo, ki deluje neprestano, vse dni v letu. Del agencije je poslovna enota Satja, ki velja za prvo žensko detektivsko agencijo v Sloveniji. Direktorica Detektivsko-varnostne agencije je Bernarda Škrabar, tudi detektivka, ki se s tovrstnim delom ukvarja zadnjih deset let.

Priporočamo