Slovenija tudi letos ne bo sodelovala na Otroški Evroviziji

30. 9. 2019
Deli
Zmagovalka Otroške Evrovizije 2018. (foto: Andres Putting)
Andres Putting

Pesem Evrovizije za otroke je glasbeno tekmovanje, na katerem sodelujejo izključno mladi pevci, ki so stari od devet do štirinajst let. Na letošnjem že 17. izboru Junior ESC, ki bo potekal 24. novembra 2019, bo tako sodelovalo 19 držav, med katerimi pa znova ne bo Slovenije.

RTV Slovenija je na Otroški Evroviziji (Junior Eurovision Song Contest) sodelovala le dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015. Z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto. Razlogov za nesodelovanje je menda več, zagotovo pa je eden izmed njih tudi finančne narave.

In katere države bodo sodelovale na letošnjem izboru, ki bo potekal na Poljskem? Skupno se bo predstavilo 19 držav, in sicer Abanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Francija, Gruzija, Irska, Italija, Kazakstan, Malta, Severna Makedonija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Rusija, Srbija, Španija, Ukrajina in Walles.

Lani je na 16. Otroški Evroviziji slavila Poljska, ki je s pesmijo Anyone I Want To Be in mlado pevko Roksano Węgiel prepričala gledalce in strokovnjake. Na drugem mestu je končala Francija (Angélina – Jamais Sans Toi), tretje mesto pa je osvojila Avstralija (Jael – Champion).

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan