Dogodki Promocijsko sporočilo

Slovenska plesalca Maša in Akim sta na svetovnem prvenstvu na Portugalskem osvojila bronasto medaljo (kaj sta nam ob tem zaupala?)

1. 12. 2023
Deli
Slovenska plesalca Maša in Akim sta na svetovnem prvenstvu na Portugalskem osvojila bronasto medaljo (kaj sta nam ob tem zaupala?) (foto: PROMO)
PROMO

V soboto, 11. novembra letos, se je na Portugalskem v mestu Vila Nova de Famalicao odvijalo svetovno prvenstvo v kombinaciji latinskoameriških in standardnih plesov. Za naslov najboljšega na svetu sta se potegovala tudi slovenska plesalca Maša Kastelic in Akim Pekunov.

Za naslov najboljšega na svetu se je potegovalo kar 30 plesnih parov iz prav toliko držav, saj na svetovnem prvenstvu lahko tekmuje le najboljši plesni par iz posamezne države.

Slovenske barve sta zastopala večkratna državna prvaka, člana plesnega kluba Feniks iz Ljubljane, Maša Kastelic in Akim Pekunov. In slovensko-ukrajinska naveza, mlad 24-letni plesni par, ki skupaj pleše 6 let, se je odlično odrezal.

Že z lansko zmago na Evropskem pokalu v 10 plesih v Armeniji sta dokazala, da sta na dobri poti in da lahko dober rezultat dosežeta tudi v svetovnem merilu. Ob podpori trenerjev Blaža Pocajta in Vedrana Čeliča sta Maša in Akim v izredno lepo urejeni dvorani, kot seveda pritiče tej kraljevi disciplini, in ob odlični organizaciji gostiteljev odplesala eno svojih najboljših tekem.

Tekmovanje je bilo dolgo in naporno, pa vendar sta naša plesalca v poznih večernih urah odplesala vrhunski finale in osvojila odlično tretje mesto, bronasto medaljo. V letu dni sta tako iz polfinala priplesala na stopničke in s tem rezultatom ponovno vrnila slovenski športni ples v sam svetovni vrh.

PROMO

In kaj nam je Maša ob tem zaupala? Kako sta se našla z Akimom in kaj ju je tako zelo povezalo?

»Skupaj pleševa že skoraj 7 let, pred tem sva imela druga plesna partnerja, a smo se zaradi različnih ciljev razšli. V času, ko sva bila brez partnerjev, sva vsak zase naznanila, da ju iščeva. Kmalu zatem so se trenerji povezali in skomunicirali, da je prišlo do prvega srečanja. ''Na probo'' v Slovenijo je prišel Akim, in ker sva se plesno ujela, se je čez mesec dni preselil v Slovenijo, kjer živi še danes. Trenirava šestkrat na teden, veliko je tudi samostojnega treniranja, individualnih ur, skupinskih lekcij ter treningov fizične in mentalne priprave. Dvorana je tako rekoč najin drugi dom, saj v njej preživiva skoraj polovico dneva. Trenirava v plesnem klubu Feniks. Najini redni trenerji so Vedran Ćelić, Blaž Pocajt, Nataša Ambrož, občasno tudi Barbara Nagode Ambrož. V tujini pa se srečujeva z različnimi trenerji na plesnih kampih in delavnicah. Svetovno prvenstvo je bila tekma, ki je bila resnično dobro organizirana in z zelo lepo urejeno dvorano. Bilo je užitek plesati. Tekme nama pomenijo predvsem izkušnje, ki so zelo pomembne. Vsaka tekma je na neki način lekcija za naprej, ne glede na rezultat.«

Maši Kastelic in Akimu Pekunovu čestitamo tudi mi in jima želimo še naprej tako uspešno plesno pot!