Slovenska sopranistka v dokumentarnem filmu

23. 1. 2018
Deli
Dunya je na prošnjo avtorja glasbe za film, Gorana Krmaca, projektu posodila tudi svoj vokal. (foto: Press)
Press

»Še vedno sem ganjena,« je priznala operna pevka Dunya Tinauer po premieri dokumentarnega filma Mesto svetlobe, režiserja Marka Kumra.

Ekipa dokumentarnega filma Mesto svetlobe po premieri -od leve proti desni -scenaristka Nina Cijan, direktor kamere Urban Zorko, Dunya Tinauer, režiser Marko.
Ponosna družina Tinauer od - leve proti desni - oče Stane, mama Flora Cvetka, Dunya z nečakinjo Ajdo, bratom Rikardom, nečakom Enejem in svakinjo Katarino.

Film skozi zgodbe štirih družin razkriva usodo Šoštanja in največjega infrastrukturnega projekta v Sloveniji termoelektrarne TEŠ. Med družinami, ki so jih kamere spremljale več kot leto dni, je bila tudi družina sopranistke Dunye Tinauer, ki si je skupaj z ostalimi udeleženci ogledala premiero filma in priznala, da je presenečena nad tem, kako lepo so zmontirani prizori vseh družin, ter da je imela pred javno predstavitvijo projekta kar malce treme, saj je dokumentarnemu filmu posodila tudi svoj vokal. »Na premieri sem tako doživela kar dve premieri hkrati, filmsko in glasbeno,« je priznala priznana pevka.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan