Slovenski muzikali vse bolj priljubljeni

Slovenski muzikali vse bolj priljubljeni (foto: Gorazd Slak) Gorazd Slak
Vir: Lady
1. 4. 2017

Na pomlad, ko sončni žarki postanejo nagajivi, ko se narava odene v zapeljive barve in zadiši po ljubezni, morajo maturanti vtakniti nos med knjižne platnice, se guliti za veliki preizkus znanja in zrelosti ter pozabiti na vse lepote, ki se bohotijo zunaj.

A trije junaki, Samo, Krištof in Sandi, so prepričani, da do uspeha vodi lažja pot. Umislijo si bližnjico, po kateri jih bo popeljala Hiperbola, hčerka strogega profesorja matematike, Kosinusa. Osvojiti Hiperbolino srce in si pridobiti pole za veliki preizkus, se glasi formula, ki jo sestavijo.

A kaj ko brihtne glave vanjo vstavijo napačno neznanko. Dekle, ki se pojavi na zmenku, namreč ni tista, za katero so mislili, da je profesorjeva hči. In to, kar sledi tej sladki zmoti, je nit, iz katere se je stkala zgodba prve slovenske filmske romantične komedije, po kateri je prirejen muzikal Vesna. Muzikal je ustvarila izkušena kreativna ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico Cvetje v jeseni: avtor glasbe Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak. Muzikal Vesna bo premierno uprizorjen v sredo, 7. junija, v ljubljanskih Križankah.

Vesna za obiskovalce prve uprizoritve Vesna pripravlja tudi posebno darilo. Tisto, ki so si ga Samo, Krištof in Sandi tako zelo želeli, da so šli zanj igrat celo serenade. Vesna bo obiskovalce v avditoriju obdarila s čisto svežimi matematičnimi maturitetnimi polami.

A. K.

Priporočamo