Slovenski seniorji skupaj z mladostniki z risbo za Guinnessovo knjigo rekordov!

8. 5. 2017
Deli
Slovenski seniorji skupaj z mladostniki z risbo za Guinnessovo knjigo rekordov! (foto: profimedia)
profimedia

Govori se, da se otroci, mladostniki in starejši občani iz vse Slovenije s projektom Skupaj smo večji, potegujejo za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, pa tudi, da jim pri tem lahko pomagate tudi vi!

Medgeneracijsko bodo do 15. maja 2017 ustvarjali največjo sestavljeno risbo na svetu, ki jo bodo nato prijavili za vpis v Guinnessovo knjigo. Glavni cilj projekta je otrokom, mladostnikom in starejšim dati izkušnjo, da lahko v življenju uresničijo pomembne in velike cilje, še zlasti če se povežejo vse generacije.

Posebno vabilo iz Notranjih Goric!

V torek, 9. maja, ob 10. uri, ste tako med drugim vabljeni v DEOS Center Starejših Notranje Gorice (Gmajna 7, Notranje Gorice, za nakupovalnim središčem Tuš), kjer bodo otroci, mladi in starejši risali risbe in odtisnili svojo roko.

Med 10.00 in 12.00 uro bodo stanovalcem doma pri likovnem ustvarjanju pomagali učenci OŠ Brezovica in OŠ Notranje Gorice, iz vrtca Podpeč in drugi, z njimi bodo študentke Fakultete za socialno delo, sodelovanje sta potrdili predsednica ZPM Ljubljana Moste - Polje Anita Ogulin in Slovenka leta, Andreja Sterle Podobnik ter mnogi drugi.

Da bo še malo bolj zanimivo, bodo v DEOS Centru Starejših Notranje Gorice na ogled kar tri likovne razstave. Svoja dela bodo predstavile Seta Mušič, arhitektka in nekdanja televizijska scenografka, ki zdaj prebiva v omenjenem domu, Sabina Bačar, zaposlena v domu, že na recepciji pa si boste lahko ogledali zanimivo razstavo Kreativnost stanovalk doma.