Šolar na smuči: dm za otroško veselje na snegu

13. 1. 2017 | Promocijsko sporočilo

Več kot 2.500 šolarjev bo od 16. do 20. januarja smučalo in se zabavalo na petih smučiščih po Sloveniji, na Krvavcu, Voglu, Mariborskem Pohorju, Cerknem in Rogli. 

Smučanje je slovenska športna tradicija in strast, ki jo želimo privzgojiti tudi svojim otrokom, hkrati pa si želimo, da bodo na snegu samozavestni in varni. Podjetje dm je zato tudi letos kot zlati sponzor podprlo vseslovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok Šolar na smuči. Več kot 2.500 šolarjev bo od 16. do 20. januarja smučalo in se zabavalo na petih smučiščih po Sloveniji, na Krvavcu, Voglu, Mariborskem Pohorju, Cerknem in Rogli. Nekateri otroci se bodo z osnovami smučanja seznanili prvič, drugi bodo krepili svojega zmagovalnega duha, ali se naučili sprejemati poraze – oboje jim bo v življenju prišlo prav!

Šolar na smuči Open: na Svetovni dan snega bodo na Krvavcu brezplačno smučali vsi otroci

Dan pred začetkom vseslovenske akcije, namenjene šolarjem, pa bodo na Krvavcu brezplačno smučali vsi otroci do 15. leta starosti. 15. januar je v koledarju namreč zapisan tudi kot Svetovni dan snega pod okriljem Mednarodne smučarske organizacije FIS, zato bo ta dan na Krvavcu potekal pravi smučarski praznik Šolar na smuči – Open. V sklopu te prireditve bo potekala tudi brezplačna šola smučanja za 100 otrok, ki ji bo sledilo veselo rajanje na Plaži Krvavec skupaj z zabavnimi liki iz Ledene dežele.

V podporo mladim smučarjem

V nedeljo, 15. januarja, bosta šolarje na smučišču Krvavec obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič ter nekdanji smučarski as ter ambasador projekta Šolar na smuči, Jure Košir. Ob zaključku akcije, v petek, 20. januarja, pa bo mlade nadobudne smučarje v Cerknem pozdravil tudi sam predsednik države Borut Pahor.