SoulGreg Artist se je s pesmijo poslovil od sinčka Viljema Julijana

SoulGreg Artist se je s pesmijo poslovil od sinčka Viljema Julijana (foto: Društvo Viljem Julijan) Društvo Viljem Julijan
25. 5. 2019

Danes je potekala žalna slovesnost za malim Viljemom Julijanom, fantkom, ki je postal glas otrok, ki trpijo za redkimi boleznimi. Ob slovesu je njegov oče SoulGreg Artist v spomin sinu napisal pesem z naslovom ''Ko se srečava v raju''.

Ob tem je SoulGreg Artist na Facebooku zapisal: "Dragi Viljem Julijan, sonce moje zlato, to je najina zadnja skladba, ki sva jo pisala skupaj. Narekoval si mi vsak ton, saj sem ga zaradi tebe občutil ter ga zapisal na papir.  Skladbo sva skupaj dokončala v nedeljo in jo naslovila »Ko se srečava v raju«.

Kmalu zatem, še isti dan, se ti je stanje zelo poslabšalo in sva te z mamico urgentno odpeljala v bolnico. Domov se nisi vrnil nikoli več. Naslednjo nedeljo si za vedno zaprl oči.  Danes, ko se poslavljamo od tebe, k tebi med zvezde iz vsega srca pošiljam najino zadnjo pesem. Dragi moj sin, ta trenutek se morava posloviti, a vem, da bova kmalu zopet skupaj - takrat, ko se srečava v raju."

Gregor in Nina sta v žalno knjigo za Viljema Julijana, v katero bodo lahko ljudje danes zapisali svoje misli in sožalje, zapisala:

"Tako si krhek, a hkrati tako krepak! Tako si majhen, pa tako velik! Ob vsej svoji nemoči si tako močan! Ne moreš se premakniti, pa premikaš gore! Tako si mlad, a tako odrasel! Ne moreš govoriti, a imaš odločen glas, ki govori za mnoge! Ne moreš povedati, a nas vse učiš! Ne moreš dajati in srca si povezal! Ne moreš dokazovati, a vsem si dokazal! Dokazal, da si. Velika ljubezen in velik navdih!
 
Jaz in tvoja mami ti sporočava, da si in boš vedno nekaj najlepšega, kar se nama je zgodilo v življenju! Neskončno te imamo radi!"
 

Priporočamo