SoulGreg Artist z novo skladbo za promocijo dobrodelnega koncerta Viljem Julijan

SoulGreg Artist z novo skladbo za promocijo dobrodelnega koncerta Viljem Julijan (foto: GregSoul Press) GregSoul Press
3. 9. 2019

Glasbenik SoulGreg Artist je izdal novo skladbo z naslovom Še živim, za katero je posnel tudi osebnoizpovedni videospot. Pesem je tudi naslovna skladba prihajajočega dobrodelnega koncerta Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi, ki bo v petek, 13. septembra, v Križankah.

Ob izidu skladbe je SoulGreg Artist na svoji Facebook strani zapisal:

»Danes premierno z vami delim skladbo, ki sva jo pisala skupaj z Viljemom Julijanom, ko je bil še med nami. V trenutkih, ko sem bil na tleh in nisem vedel, kako bom brez njega, mi je njegov globok pogled vsakič znova podaril neizmerno upanje, saj je bilo v njem zapisano, da naj ne obupam, da naj ustvarjam, da naj ljubim in da naj živim.

"Kljub temu, da me ne bo, boš vedel, da sem tu," je pravil njegov modrooki pogled in žalost, ki je neomajno trkala na moje srce, se je tako vedno znova razblinila. Zapihal je nov veter in skozi njegove ljubeče oči prinesel navdih in upanje. Zatem je nastopila radost, skozi katero pa je nastala melodija, ki nosi naslov Še živim.

Skladba bo tako tudi letošnja naslovna skladba našega dobrodelnega koncerta Viljem Julijan, ki se bo zgodil 13. septembra, v ljubljanskih Križankah.«

Skladba Še živim je nastala v času, ko so se glasbenik in njegova družina borili z zahrbtno neozdravljivo boleznijo njihovega fantka, ki je v njihovem naročju preminil letos maja. V pesmi SoulGreg Artist izpoveduje, da se kljub največji osebni tragediji ob izgubi sina odloča za življenje in za ljubezen: »Še živim, upam, ljubim, dovolim, vesolje nima več moči, v meni pesem sreče zdaj zveni,« pravi refren skladbe.

V videospotu so prikazani utrinki iz vsakdanjega življenja njegove družine, ki živi naprej, kljub odsotnosti Viljema Julijana, ki je ves čas v njihovih mislih in srcih.

     

Društvo Viljem Julijan je prejelo podporo od:

  • predstavnika Evropske komisije Martina Seychella
  • predsednika Evropske organizacije za redke bolezni EURORDIS Yann Le Cama
  • ministra za zdravje Sama Fakina
  • varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer
  • predsednika Komisije RS za medicinsko etiko dr. Božidar Voljča

Priporočamo