Špas teater za pomoč slovenskim otrokom

Špas teater za pomoč slovenskim otrokom (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
20. 6. 2016

Središče Ljubljane je bilo preplavljeno s smehom in pozitivno energijo. Špas teater je v sodelovanju z Ustanovo Pustimo jim sanje - Fundacijo Danila Türka, pripravil veliko dobrodelno prireditev polno smeha – za pomoč slovenskim otrokom. Za en večer smo se tako odmaknili od vsakodnevnih skrbi in se prepustili dobrodelni »špasni« komediji.

Špas teater ne pozablja na pomoči potrebne otroke, zato je že tretje leto zapored pripravil dobrodelno predstavo, na katero se vsi zelo radi odzovejo. »Vsekakor pa imajo nastopi na dobrodelnih projektih še večjo težo, ker se nastopajoči zavedajo svojega poslanstva«, je povedala direktorica Špas teatra Urša Alič.

Po odzivih publike, so nastopajoči zelo dobro izbrali svoje »odlomke« iz gledaliških predstav. Nepozabne minute smeha so nanizali: Denis Avdić, Ranko Babić, Lado Bizovičar, Klemen Bunderla, Jernej Čampelj, Katarina Čas, Miha Debevec, Jure Godler, Jaša Jamnik, Jure Karas, Boris Kobal, Gašper Konec, Ana Maria Mitić, Zvezdana Mlakar, Rado Mulej, Gašper Tič, Jonas Žnidaršič in drugi.

Ranko Babić: »Glede na to, da sem sam živel v pomanjkanju, mi je res zelo pomembno, da smo se za pomoč otrokom vsi tako množično odzvali. Otrokom bomo omogočili, da bodo lahko doživeli vsaj delček tega, kar si ostali lahko privoščimo in nam je to samoumevno, tako, da je to nekaj najlepšega, kar smo lahko naredili«. Ana Maria Mitić o predstavi: »Za igralce Špas teatra je značilno, da se za dober namen zberemo tudi na pragu poletja, ker vemo kaj je biti hvaležen in kaj je biti nekdo, ki lahko živi svoje sanje, zato želimo to omogočiti tudi ostalim, katerim zaradi socialnih okoliščin to ni v prvem planu.« Katarina Čas je k temu še dodala: »Videti je bilo, da je publika uživala v kolažu Špas teatra, luštno je bilo, ko smo bili vsi igralci na kupu in to še z dobrim namenom.«

Za počivanje trebušnih mišic so poskrbeli tudi nastopi igralcev muzikla Cvetje v jeseni z Nino Pušlar in Matjažem Robavsom, piko na i za konec pa je s svojim nastopom dodal še šarmantni Jan Plestenjak.

Izkazalo se je, da je tako za nastopajoče, kot za gledalce, nesebičnost prej pravilo, kot izjema. Še posebej, kadar gre za otroke. Zvezdana Mlakar pravi, da je delati dobro in podariti svoje delo, svojo pozornost in s tem pomagati, poslanstvo vsakega izmed nas! To je duhovna empatija, ki je današnjemu svetu potrebna in s tem se je strinjala tudi direktorica Špas teatra Urša Alič.

Podporniki prireditve: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Slovenski Karitas, fundacija Anina zvezdica in Mestna občina Ljubljana, g . Zoran Janković.

Priporočamo