Spet prihaja 10-letna sirota Annie

Spet prihaja 10-letna sirota Annie (foto: Lea) Lea
28. 2. 2015

Nova filmska podoba nepozabnega muzikala nam v znanih glasbenih taktih predstavi življenje 10-letne sirote Annie, ki s sotrpinkami živi pri zagrenjeni skrbnici Colleen.

Med tekanjem po ulicah New Yorka jo pred drvečim avtomobilom reši milijonar in kandidat za župana Will. Ker posnetek njegovega dejanja zaokroži po spletu, vodja volilne kampanje Willa prepriča, naj Annie za nekaj časa vzame k sebi. Annie se znajde v povsem novem svetu, počasi pa k srcu priraste tudi Willu, vendar s tem ogrozi ambicije njegovih podanikov.

Žilava, samozavestna in neomajno pozitivna Annie – ikona, katere neustavljivo optimistično iskanje je navdihovalo generacije – se vrača na velika platna s sodobno vizijo. Režiser, producent in scenarist Will Gluck je združil ljubezen do glasbe, brezčasne značaje in sodobni New York, da bi prikazal čarobnost lika, ki je ganil občinstvo v stripih, na odru, televiziji in v filmu.

Nominiranka za oskarja Quvenzhané Wallis (Zveri južne divjine) igra Annie, srečno dekletce, ki živi v rejništvu, a je tudi dovolj žilavo, da se znajde na ulicah New Yorka leta 2014. Starši so jo zapustili kot dojenčka z obljubo, da se bodo nekega dne vrnili ponjo. Od takrat ji življenje ni prizanašalo, zlasti zaradi zlobne krušne matere, gospodične Hannigan (Cameron Diaz). Ampak vse se spremeni, ko se neizprosni mogotec in kandidat za newyorškega župana Will Stacks (Jamie Foxx) – na predlog svoje sijajne piarovke Grace (Rose Byrne) ter pretkanega in spletkarskega svetovalca kampanje Guya (Bobby Cannavale) – odloči, da jo bo za dobro reklamo vzel pod svoje okrilje. Stacks je prepričan, da je njen angel varuh, a zaradi Anniejine samozavesti ter optimističnega pogleda na prihodnost se utegne izkazati, da je res prav nasprotno.

Nova vizija Annie

Delo s klasiko ni lahka naloga. Will Gluck se je je skupaj s producenti lotil spoštljivo in z navdušenjem. "Annie ni nikoli iz mode," pravi. Po Gluckovih besedah se ta zgodba dotakne vseh generacij. "Zato skladbe in zgodba še vedno zabavajo tako kot včasih. Imeli smo priložnost ustvariti sijajno vizijo tega, takšno, ki bo všeč današnjim otrokom in njihovim staršem."

Priporočamo