Spider-Man že osvaja Evropo, od danes pa bo osvajal tudi slovenske kinodvorane

Spider-Man že osvaja Evropo, od danes pa bo osvajal tudi slovenske kinodvorane (foto: Continental Press) Continental Press
4. 7. 2019

To poletje si je Spider-Man vzel čas za oddih in se je z družbo odpravil na potovanje po Evropi.

Čeprav Slovenija ni bila med kraji, ki jih je obiskal, Tom Holland (Spider-Man) misli tudi na svoje slovenske oboževalce in jim je posvetil poseben pozdrav ...

Spider-Man bo z novim samostojnim filmom Spider-Man: Daleč od doma, ki se neposredno navezuje na uspešnico Maščevalci: Zaključek, omrežil slovenske kinodvorane v četrtek 4. julija. Medtem je že bila svetovna premiera v Hollywoodu, kjer so glavni igralci Tom Holland, Zendaya, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal in drugi zablesteli na rdeči preprogi.

V filmu Spider-Man: Daleč od doma bo priljubljeni človek-pajek kot najnovejši član Maščevalcev nadaljeval izjemno Marvelovo sago, kar po veliki izgubi, ki jo je utrpel, ne bo lahko. Peter Parker bi rad to poletje postavil svoje superjunaške dolžnosti na stranski tir in si privoščil zaslužen oddih, da bi se družil s prijatelji, predvsem pa zato, da osvoji prikupno MJ. Toda načrt se zelo kmalu izjalovi, ko mu dopust prekine Nick Fury z novo nalogo, ki pa je ne želi sprejeti. Tony Stark/Iron Man je mrtev, Stotnik Amerika pa je kot večina preostalih Maščevalcev nedosegljiv. Spider-Man se mora sprijazniti in prevzeti odgovornost. Pred njim je zdaj težavna bitka, saj bo moral v povsem novih okoliščinah rešiti svet in zaščiti svoje prijatelje, ob tem pa skleniti tudi nepričakovano novo zavezništvo.

V vlogi Petra Parkerja nas bo tudi tokrat očaral Tom Holland, ki mu je lik Spider-Mana resnično pisan na kožo, Nicka Furyja ponovno odigra izjemni Samuel L. Jackson, v vlogo zlobnega Mysteria pa se je spustil Jake Gyllenhaal, ki se je tako pridružil imenitnemu seznamu igralcev v Marvelovem svetu.

INFO

Režija: Jon Watts

Vloge: Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Marisa Tomei, Martin Starr

Vsebina: Peter Parker se vrača v filmu Spider-Man: Daleč od doma, novem poglavju o znamenitem človeku-pajku. Priljubljeni junak se sklene pridružiti najboljšima prijateljema Nedu in MJ ter preostali klapi na poletnem oddihu po Evropi. Toda njegov načrt, da za nekaj tednov opusti superjunaške dolžnosti, se kmalu izjalovi, ko ga Nick Fury prosi, da mu pomaga preprečiti napad skrivnostnih bitij, ki sejejo kaos po vsej celini.


Spider-Man: Daleč od doma predpremierno 3. 7.

Od 4. 7. v vseh kinodvoranah