Športni asi dobrodelno okupirali prvaka borilnih veščin Tomaža Barado

Športni asi dobrodelno okupirali prvaka borilnih veščin Tomaža Barado (foto: Marko Pigac ) Marko Pigac
6. 6. 2018

Pri enem najuspešnejših slovenskih borcev vse časov, Tomažu Baradi, se je odvil dobrodelni trening borilnih veščin z znanimi športniki.

Dobrodelne prireditve, na katerih zbirajo sredstva za pomoč ljudem, ki so pomoči potrebni, vselej naletijo na velik odmev. Tudi trening asov borilnih veščin v Športnem centru Barada v Mariboru, na katerem so zbirali denar za fundacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, ki ga bodo namenili nadarjenim športnikom iz socialno ogroženih družin, je bil dobro obiskan. Privrženci borilnih veščin so spremljali treninge nekdanjih in sedanjih prvakov v kikboksu, džiudžicu, tekvondoju sloga WTF in ITF, boksu in judu.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) je ustanovil posebno Fundacijo za podporo mladim športnikom iz socialno šibkih okolij. Fundacija za financiranje športnikov je ustanovljena z namenom zbiranja sredstev za mlade perspektivne športnike, ki so uspešni tako na področju športa, kot tudi na področju izobraževanja in izhajajo iz šibkih socialnih okolij. Tomaž, ki je eden izmed treh članov uprave, ki zastopajo OKS – ZŠZ za mandatno obdobje 2014 – 2018, je v svoji športni dvorani Barada v Mariboru, organiziral dobrodelno treniranje in učenje borilnih veščin, vzdušje je bilo divje! Tomaž, šestkratni evropski in trikratni svetovni prvak v Taekwondoju, trikratni kralj Taekwondoja, šestkratni evropski prvak v Kickboksu, dvakratni amaterski svetovni prvak in petkratni profesionalni svetovni prvak v Kickboksu, je navdušil vse prisotne.

Nesebično je svoje znanje delil z motokrosistom, ki ga spremljamo na Šport tv - Timom Gajserjem, hokejistoma Janom Muršakom in Mitjo Robarjem, smučarjem Boštjanom Klinetom,  takewondo  atletom Ivanom Trajkovičem, vrhunskim kickboxerjem Gregorjem Stračankom in še mnogimi drugimi znanimi imeni slovenskega športa. Jan: »Z veseljem sem se udeležil dobrodelne prireditve, ker vem, da je res kar nekaj nadarjenih športnikov, ki se iz finančnih razlogov ne uspejo dokopati do svojih športnih sanj. Zato z veseljem podpiram tovrstne prireditve."

Priporočamo