Spring Break festival z rekordnim številom obiskovalcev

Spring Break festival z rekordnim številom obiskovalcev (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
6. 5. 2015

Enajsto leto zapored je prvi in največji Spring Break festival zbral rekordno število obiskovalcev, ki so uživali v nastopih glasbenih zvezd in kupu novosti, marsikaj je ostalo očem skrito, nekaj vrhuncev pa bo krasilo novi glasbeni video.

Nabito poln klub Byblos, ki je gostil nastop UK #1 hitmejkerjev SIGMA in dvojec VANILLAZ, je bil le en od številnih koščkov v nepozabnem žurerskem mozaiku, ki ga je minulih vikend v Poreču ponudil COLLEGIUM SPRING BREAK Festival.

Le-ta je ob enajstletnici doživel občutno osvežitev s kupom novosti, med katerimi je največ pohval doživel Sunset Lighthouse Beach Party, pod svetilnikom, kjer je MIKE VALE springbreakerje popeljal v sončni zahod ter romantično kuliso lampiončkov in žarečih balonov. To je bil odličen kontrapunkt evforiji, ki so jo noč prej v najbolj vroči diskoteki v Istri pričarali kralji svetovnih plesišč. Tandem Sigma se je imel celo tako fajn, da je nastop krepko podaljšal in zbranim predstavil tudi še neslišan komad z Maverickom Sabrom s prihajajočega abuma Life.

Nekaj popoldanskih zabavnih igric in Secret Beach Party je sicer odplaknilo slabo vreme, a ZLATKO je za najbolj pogumno stoterico navijačev vseeno izvedel nekaj svojih hitov, vse ostale pa s pomočjo DJ DEYa ujel na svoje rime na večernem žuru. Še ena odlično sprejeta novost je bil tudi poredni NO PICS ALL IN BOAT PARTY - ki ob pomanjkanju dokaznega gradiva še danes sproža take in drugačne govorice.

Ljubitelje balkanskega temperamenta je navdušila legendarna NEDA UKRADEN, a v tej kategoriji so nesporni kralji Collegium Spring Breaka še vedno MAMBO KINGS. Letos so svoj žur potegnili vse do sončnega vzhoda, kot posebni gost pa se jim je pridružil VILI RESNIK. Za piko na i so se povezali s srbskim hitmejkerjem DJOMLO KS, s katerim so energijo letošnjega prvega žurerskega pobega na morje ujeli na posnetke, ki jih bodo uporabili v videu prihajajočega glasbenega sodelovanja.

Skratka za nami je še en nepozaben Spring Break, ki postaja tudi po obisku vse bolj regionalen izgovor za otvoritev jadranske festivalske sezone. To bo Collegiumova ekipa popestrila z vročimi glasbeno-žurerskimi izzivi, kot so Ultra Europe, Sonus, Hideout, Barrakud, Croatia Rocks, Dream Island in še nekateri drugi vroči festivali.

Priporočamo