Spustu Božičkov, ki je razveselil otroke na pediatrični, so se pridružili tudi znani Slovenci!

16. 12. 2015
Deli

15. decembra je Hitradio Center v sodelovanju z UKC Ljubljana in Gorsko reševalno zvezo Slovenije pripravil nepozabno presenečenje vsem otrokom, ki se zdravijo v Pediatrični kliniki, v Ljubljani. Ob 13. uri, se je s strehe Pediatrične klinike, hkrati spustilo sedem Božičkov, ki so izvajali skoraj akrobatske norčije na vrveh in zabavali otroke.

Nepozaben spust je postal že tradicionalen, saj poteka tretje leto zapored, organizatorji pa vsako leto pripravijo dodatno presenečenje. Letos se jim je pridružilo veliko število slavnih, saj vidijo v projektu dodatno spodbudo za otroke, da jim vdihnejo dodatno energijo pri zdravljenju hkrati pa otrokom uresničijo željo, da se srečajo v živo.

Letos so se spustu pridružili voditelji jutranjega programa Hitradio Center Boštjan Klun, Tim Kores in Tanja Kocman. Z veseljem sta se odzvala zvezdi serije Žlahtna Štorija Ana Dolinar in Matjaž Javšnik, raper Rok Terkaj, košarkarja Raša Nesterović in Marko Milič, zmagovalec Faki in tekmovalci resničnostnega šova Kmetija nov začetek, akterji Bog ne daj, da bi crknu TV in mnogi drugi.

Ekipa Hitradia Center je k sodelovanju prvič povabila Gorsko reševalno zvezo Slovenije, ki se je povabilu z veseljem odzvala. Rekli so, da so doživeli že veliko stvari, česa podobnega pa še ne. »Otroci so nas bili zelo veseli, predvsem smo jim popestrili življenje v bolnišnici« razlagajo gorski reševalci.

Po spustu so Božički v spremstvu jutranje ekipe Hitradia Center in znanih Slovencev obiskali otroke tudi na posameznih oddelkih in vsakemu izmed njih izročili darilo, ki so jim jih zagotovili partnerji projekta Fructal, Merkur, Mladinska knjiga in vrtec Pingvin.

  • »V sklopu Hitradia Center sem prišel pogledat male junake, ob katerih se šele zaveš kakšno srečo imaš, ko si sam zdrav in imaš zdrave otroke« pravi Boštjan Klun, Tim Kores dodaja »moj namen je, da nasmejim otroke, da doživimo pristne nasmeške in dobro voljo. To je največ kar lahko narediš za nekoga, da ga lahko nasmejiš.«
  • »Otroke poskusimo nasmejati, da lahko s tem vsaj malo pozabijo, da so v bolnišnici in morda, s tem vsaj malo prej zapustijo bolnišnico« otrokom želi Tanja Kocman.
  • "Prišel sem razveselit otroke, jim polepšat dan, saj zelo dobro poznam sivino bolnišnic, sam sem namreč v njih preživel prvih 7 let svojega življenja." razlaga Matjaž Javšnik
  • "Prišla sem z namenom, da razveselim otroke in jim polepšam dan, če se to sploh da s tako majhno gesto." dodaja Ana Dolinar.
  • Marko Milić je bil eden najbolj obleganih znanih oseb, ki so prišli v Pediatrično kliniko "Prišel sem navijat, da se bodo Božički srečno spustili iz Pediatrične klinike, še posebej pa sem se z veseljem odzval vabilu Hitradia Center, ker sem izvedel, da bi nas otroci radi srečali v živo."

" Te božične akcije se zelo veselimo. Naš radio podobne dogodke izvaja skozi vse leto," pravi David Irgolič, odgovorni urednik Hitradia Center. "Zavedamo se, da je pomembno biti v stiku s poslušalci, oziroma ljudmi, ki v svojem vsakdanu potrebujejo pomoč in prijazno dejanje. Mediji imamo tudi to odgovornost in prav je, da se je zavedamo. Torkov spust Božičkov je za nas eden izmed vrhuncev letošnjega leta."

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk