Srednjeveška Nuša Derenda za 2 x 20 let!

Srednjeveška Nuša Derenda za 2 x 20 let! (foto: Derenda Press) Derenda Press
13. 7. 2018

Priljubljena vseslovenska pevka Nuša Derenda bo ob svoji 20. obletnici glasbenega ustvarjanja poskrbela za še en spektakel, v nizu svojih dvajsetih koncertov za 20 let. Na dvajsetih Trških dnevih, kjer se bo Žužemberk spremenil v srednji vek, bo pričarala poseben koncert. Le ta se bo zgodil 15. julija, njen nastop pa bo pika na i tradicionalnih Trških dni in osrednjega dogajanja, prepletenega s športom, kulturo in zabavo Suhe krajine, ki bo v Žužemberku potekala polovico julija.

20. srednjeveški dan, ki bo v nedeljo, 15. julija., bo obarvan s srednjim vekom, na zabaven, poučen in izjemno zanimiv način. Žužemberški trg se takrat spremeni v srednjeveško tržnico, grad je poln vitezov, trubadurjev, zabavljačev, grajskih gospodičen pod vodstvom domačega viteškega reda Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu z latinskim imenom Seisenbergensis Tumultus, kar pomeni Žužemberški ropot. Obiskovalci bodo lahko občudovali srednjeveške in renesančne plese, viteške dvoboje v obujenih dogodkih iz bogate zgodovine lastnikov žužemberškega gradu, predvsem rodbine Turjaških. Veliko bo tudi zanimivih iger za otroke.

Nastopile bodo mnoge skupine iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške in Srbije. Trški dnevi so brez dvoma največja in najodmevnejša kulturno–kulinarično-etnološko-turistična prireditev v Suhi krajini in ena večjih na Dolenjskem, v kateri se prepletata sedanjost in preteklost. Ob 21. uri bo na dvorišču žužemberškega gradu potekala slovesnost ob prazniku občine s kulturnim programom ter z nagovorom župana Franca Škufce in slavnostnega govornika predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Župani prijateljskih občin iz Hrvaške, Slovaške, Srbije in Slovenije ter Ruske federacije bodo pozdravili občane ob občinskem prazniku. Po slovesnosti in slavnostni seji občinskega sveta bo sledil koncert izjemne slovenske pevke Nuše Derenda, ki bo srednji vek obleka v moderno preobleko, med koncertom pa bo zagotovo nazdravila dvema dvo dekadnima obletnicama.

Nuša pa svojo pot nadaljuje s številnimi koncerti ob 20. obletnici.

Takoj po koncertu v Žužemberku, sledi koncert na Tartinijevem trgu v Piranu, ki bo 22. julija. Avgust bosta popestrila koncerta v Žički kartuziji, ki bo 3.8. ter koncert v Škofji Loki 30.8. Če ste zamudili pevsko-plesni spektakel, ki ga je Nuša Derenda razprodala v Cankarjevem domu, pa boste lahko muzikaličen šov s plesnimi kabare vložki, nostalgičnimi starimi in modernimi novimi melodijami videli 1.9. v Križankah.

Priporočamo