Štajerska bo gostila že 4. Pravi čili festival, ki je eden najodmevnejših v tem delu Evrope

4. 9. 2018 | Promocijsko sporočilo

Skupaj z burger manijo so Slovenci začeli gojiti tudi vse večjo ljubezen do pekočega. Tako je pred štirimi leti zaživel Pravi čili festival, dogodek, ki na enem mestu združuje ljubitelje pikantnega.

Lani ga je obiskalo več kot 5.000 ljudi, kar ga uvršča med največje tovrstne dogodke v Evropi. V soboto, 8. septembra, bodo Šmarje pri Jelšah zopet zaživele v pikantnem dogajanju, program pa bo zanimiv za vse generacije. Najmlajši se bodo učili in zabavali na delavnicah in z animiranim programom, vse druge čaka druženje ob pokušnjah, dobri glasbi in zabavi.

Med več kot 30 razstavljalci boste na primer lahko poskusili tudi edinstveno vino na svetu, narejeno iz čilija. Chillino je nagrajeno vino s kmetije Vizjak in vinogradništva Kolar, osvaja pa ves svet.

Vrhuncu celodnevnega dogodka pa bomo lahko zaploskali ob 17. uri, ko bo na sporedu tekmovanje za Zlati habanero ali kdo poje najbolj pekoč čili. Po besedah idejnega vodje dogodka, Matica Vizjaka, se takrat ustavi celotno dogajanje in vsi spremljajo pogumne tekmovalce.

Komu bo lanskoletna čili kraljica predala krono letos, bo znano kmalu.

Priporočamo