#standupmaratonec nasmejal triglavske gamse

18. 6. 2018
Deli

Po 33 dneh hribolazneja, stand-upa na gorskih kočah in druženja v naravi je Tešky priznal, da je bil po mesecu dni na poti in z zvitim gležnjem Triglav resen zalogaj. Zato je včeraj skočil v morje, a že v sredo pa gre spet v hribe ...

»Glavni cilji projekta so doseženi: še nikoli se ni toliko stand-up komikov sprehajalo po hribih, najbolj me je presenetil Pižama, ki je v res dobri kondiciji, pa tudi nastopi na gorskih kočah so bili zelo prijetni, pravi užitek je bil nastopati za hribolazce. Na poti pa sem nepričakovano opazil še nekaj komikov, ki jih bomo vključili v naše projekte, Stefan Šumanac, ki me je spremljal na več kot polovici nastopov, pa je dobro izkoristil priložnost za piljenje forme, kar boste videli tudi na Panču,« pravi Andrej Težak Tešky, ki je prve dni projekt #StandUpMaratonec na Zlatorogovi poti – Gremo v hribe za Botrstvo doživljal kot lažji trening, zadnji teden pa le priznal, da so mu vsakdanje hribolazenje, spanje v kobiju in vsa potreba logistika prišli do živega.

Veseli ga kakšno podporo so dali projektu mediji in predvsem ljudje v krajih, ki jih je obiskoval: »Ves čas so mi nosili svežo zelenjavo, sadje, mleko in mlečne izdelke, me vabili v svoje domove na malice in večerje in dokazali, da hodijo v hribe veseli in topli ljudje.« Nekoliko žalosten je le, ker se je spet izkazalo, da so najbolj dobrodelni tisti, ki imajo namanj, so bile pa škatle na kočah letos vseeno bolj polne kot lani, tako da bo #StandUpMaratonec letos spet lahko pomagal kar nekaj mladim talentom.

Leta 2019 pa v tujino!

#StandUpMaratonec že pripravlja nov športno-dobrodelni podvig za leto 2019, ko se bo podal v tujino, s Teškym in Tinom Vodopivec pa se lahko med 22. in 26. avgustom na ljubljanskem gradu do solz nasmejite ob desetletnici festivala Panč.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec