#StandUpMaratonec Tešky je zbral sredstva za 10 botrstev

22. 5. 2017
Deli

Andrej Težak Tešky je v 10 dneh pretekel 500 km in s preko 30 komiki nasmejal 30 mest. - Najbolj zabaven ultramaraton se je v soboto zaključil v Klubu smeha 10ka v Ljubljani, ekipa je zbrala sredstva za 10 botrstev.

Pionir domače stand-up scene in legendarni 'meneđer', Andrej Težak Tešky, je s pomočniki in podporniki med 11. in 20. majem izvedel dobrodelni športno-zabavni projekt #StandUpMaratonec.

Tešky je v 10 dneh pretekel 500 km, povezal 30 mest, v vsakem pa s kolegi nasmejal občinstvo s stand-up nastopom. Številni simpatizerji so se mu na poti pridružiti tudi kot tekači, s prispevki zbranimi za projekt Botrstvo pa bodo komiki in tekači polepšali življenje 10 mladim pomoči potrebnim otrokom.

Tešky si je z uspešno opravljenim projektom, ki je razgibal Slovenijo, prislužil tudi nominacijo za IME TEDNA na Valu 202. Do 11.30 lahko zanj glasujete tako, da pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919 in s tem darujete 1 eur za projekt Botrstvo.

Andrej se je sicer pri načrtovanju trase precej zakalkuliral in v resnici pretekel preko 600 kilometrov, pri čemur so mu pomagali tudi lokalni poznavalci 'bližnjic', podvig pa zaključil z le dvema manjšima poškodbama in neverjetno svež. Priprave in pot je opravil pod vodstvom osebnega trenerja Boštjana Gamsa (društvo Alive, organizator teka po stopnicah na Kristalno palačo), tekel je v obutvi Inov-8, oblekel ga je Craft, Medex pa je poskrbel, da ni ostal brez energije s kapsulami Guarana Natural Energy. Tešky si bo zdaj privoščil nekaj dni počitka, za naslednje oletje ima postavljen že nov tekaški podvig, še prej pa ga čaka jubilejni 10. Panč, naš osrednji festival stand-up komedije, ki se vrača na ljubjanski grad ob koncu avgusta.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan