#StandUpMaratonec Tešky predal Botrstvu 10.320 €

2. 6. 2017
Deli

Pionir domače stand-up scene, Andrej Težak Tešky, je s športno-zabavnim projektom #StandUpMaratonec s številnimi komiki nasmejal 30 mest, s kolegi tekači pretekel 600 km in s pomočjo podpornikov zbral 10.320,00 evrov za projekt Botrstvo v Sloveniji. V ta znesek niso zajeta sredstva zbrana v glasovanju za Teškyja za ime tedna in ime meseca na Valu 202.

Simbolični ček je danes v Večgeneracijskem centru Skupna točka v ljubljanskih Mostah predal Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, namenili pa jih bodo za razvoj talentov varovancev Botrstva. Anita Ogulin, predsednica ZPM: »Iskreno smo hvaležni Teškyju in njegovi ekipi za vse pretečene kilometre, nasmejana mesta in širjenje glasu o težavah otrok v stiski. Donacija nam pomeni ogromno, saj bomo s temi sredstvi lahko mnogim varovancem omogočili boljše možnosti za razvoj.« Andrej pa je ob tem že napovedal novo akcijo za poletje 2018, s katero bo pretekel in nasmejal slovenske hribe: »Lepo je vedeti, da smo zbrali toliko sredstev za mlade talente in da tako projekt ni bil sam sebi namen. Brez kolegov komikov in sotekačev ter odlične ekipe, mi ne bi uspelo, akcijo pa bomo z veseljem še kdaj ponovili.«

Teškyja in ekipo so poslušalci Vala 202 za podvig že nagradili z izborom za ime tedna, danes in jutri pa lahko glasujete zanj kot ime meseca maja tako, da pošljete SMS s ključno besedo VAL4 na številko 1919 – s tem pa donirate 1 eur za Botrstvo.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan