Štirje oskarji bodo podeljeni izven televizijskega prenosa

Štirje oskarji bodo podeljeni izven televizijskega prenosa (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
13. 2. 2019

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je sporočila, da bodo letos zlate kipce za štiri kategorije: fotografijo, montažo, igrani kratki film ter za ličenje in pričeske podelili v času oglasov oziroma izven televizijskega prenosa podelitve. S tem želijo skrajšati prireditev na tri ure. Odločitev je sprožila val kritik.

Predsednik John Bailey je v sporočilu članom filmske akademije zapisal, da bodo podelitev omenjenih oskarjev in zahvalne govore nagrajencev predvajali v poznejših televizijskih prenosih, medtem ko bo celotna podelitev v živo na ogled na uradni spletni strani oskarjev, piše britanski časnik The Guardian.

Odločitev je naletela na številne kritike. V časniku New York Times so zapisali, da je odločitev "napačna in žaljiva". Številni se čudijo Baileyjevi odločitvi, ob čemer izpostavljajo, da je sam svojo kariero v filmskem svetu začel kot snemalec.

Podelitev najprestižnejših filmskih nagrad v 24 kategorijah bo potekala 24. februarja v Los Angelesu. Filmska akademija je minuli teden razkrila 13 zvezdnikov iz sveta filma in televizije, ki bodo podeljevali kipce, med katerimi sta tudi Daniel Craig in Brie Larson.

Priporočamo